Напишете дума/думи за търсене

Вагината ми е суха. Защо така?

На нито една от нас не й се ще да е като пустинята Сахара там, долу. И не, не говоря за страстна и жежка вагина, а за суха.

Някои от обичайните симптоми за сухотата на влагалището са свързани с болка и дразнение по време на секс, както и възпалението и протриването след него.

Ако не се овлажнявате достатъчно преди сексуалния акт, то най-бързият, простичък и ефективен начин е да използвате лубрикант.

Какви са причините за сухотата на вагината?

Хормоните са полудели

Менструацията, менопаузата, раждането и кърменето са фази в живота ни, които подлудяват хормоните ни. Те могат да бъдат причина и за сухотата на вагината.

Не сте възбудени достатъчно

Уж ви се прави секс, а на долния етаж нещата не изглеждат толкова възбудени. Липсата на възбуда може да е признак на влагалищна сухота.

Забравете за промивките

Ако сте от жените, които често правят вагинални промивки, забравете за тях или поне намалете тяхната честота. Независимо, че те имат добра репутация за здравето, не са приятели на овлажняването на вагината.

Тренирате прекалено

Прекаленото води до обратен резултат. Многото тренировки може да доведат до вагинална сухота. Упражненията в повече може да стресират тялото.

Стресът не е приятел на вагината

Животът не е особено лесен за жонглиране. Ако усещате целият този стрес, нищо чудно е да не усетите пък нищо там, долу. Стресът също е отговорен за сухотата.

Алкохолът и цигарите също

Пушенето вреди на здравето и е виновно за намаляването на кръвообращението. Пиенето на алкохол пък намалява усещането. Интересно е, че доста често хукваме към размяната на ласки, след като сме обърнали повечко чашки спиртни напитки.

Алергиите са виновни

Повечето алергии се лекуват с анихистамини, които не само че изсушават лигавицата и мембарата на носа ни, но и допринасят за сухотата на доста други органи в тялото ни, в това число и на вагината. Същото се отнася за антибиотиците, както и за другите типове лекарства. Така че, ако в момента приемате някакви медикаменти, нищо чудно да усещате вагината си суха.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X