Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които правят най-привлекателните възрастни жени, за да изглеждат и чувстват млади

Когато чуете думата „привлекателен“, мислите ли за физическата красота? Много хора го правят. Но има много модели и филмови звезди, които са физически красиви, но никой не иска да се доближи до тях.

Младата кожа е привлекателна — кара ви да искате да докоснете притежателя й. Но човекът в тази кожа може да има отблъскващ характер. Когато някой е наистина привлекателен като личност, вие искате да се доближите до него.

Докато достигнем средна възраст, имаме лицето, което сме си
заслужили. Целият живот на изражения оформя лицевите мускули. Може да опитаме да се борим с тези следи от живота си с кремове и пластична хирургия, но това, което е вътре в нас, все пак ще излезе наяве. И с течение на годините никакво външно третиране няма да ви накарат да изглеждате наистина млади и красиви, защото това, което е вътре във вас, излиза наяве. Вашият вътрешен живот влияе върху начина, по който изглеждате и се чувствате, и как ви виждат другите. Има жени, които решават, че са „стари“ на 40, 50 или 60, и има такива, които на всяка възраст са твърде заинтересовани да живеят живота си пълноценно, за да мислят за възрастта си.

Такава е 100-годишната Ела Мей Колбърт , която счупи рекорд в бягането на 100 метра през 2016 г. Или Даяна Ниад, която на 64, „намира начин“ да преплува 103 мили от Куба до Флорида. Когато приключва с предизвикателство, тя казва: „Никога не си твърде стар, за да преследваш мечтите си“.

Каква е тайната да станеш една от привлекателните жени, на които завиждаш?

1. Те живеят със състрадание за себе си
С напредването на възрастта е важно да изработите баланс между това, което искате да правите, и това, което може да правите.
С минаването на годините вашите способности се променят. Все още има много мечти, които може да реализирате, ако сте готови да не се отказвате от тях. Но понякога мечтите ви се променят (и това е добре). Най-накрая живеете живота с тиха радост и го усещате по-важен от покоряването на поредния връх.

Състраданието означава да си позволите да признаете какво наистина искате и след това да се почувствате щастливи и горди, докато се стремите да го постигнете.


2. Внимават с езика си
Не става въпрос за онзи в устата ви. Използвайте нецензурни думи, колкото искате, особено когато ви болят ставите или седалищният ви нерв крещи. Говорете с любов на себе си. По света се ширят послания, че стареенето е лошо. Нашата култура, обсебена от младите хора, пренебрегва жените, докато стареят. Но те помнят и преподават историята на поколенията, за да не я повтарят.

Уважавайте своя житейски опит и мъдростта, която сте придобили. Те са вашите красиви подаръци.

3. Абсолютно обичат тялото си
С напредването на възрастта е изкушаващо да ругаете тази или онази част от тялото, която ви е „предала“, защото е започнала да увисва, да се набръчква или да ви създава проблеми.

Зрението ви е отслабено, талията ви постоянно се разширява или дори загубата на част от слуха ви се усеща като обида към вас самите. Но науката ни казва, че фокусирането върху тези загуби и обвиняването на тялото ви всъщност може да влоши нещата. И тук се връщаме към състраданието.

Гравитацията няма да подмине никого от нас. Живеем живота си в постоянна корекция с нея, която ни пречи да излетим в космоса. Постоянният стрес ни изтощава.

Но когато сте състрадателни към физическото си остаряване и правите каквото можете, за да поддържате тялото си „настроено“, тези физически промени се изтласкват на заден план. Колкото повече се фокусирате върху това, което ви интересува и какво може да прави тялото ви, толкова повече ще се забавлявате, на толкова повече живот ще се наслаждавате и толкова по-привлекателни ще изглеждате с цялата тази жизненост.

4. Те остават любопитни и култивират „нагласа за развитие“
Разбира се, вие знаете много, но все още е само капка в морето от това, което трябва да научите. С напредване на възрастта мозъкът ни става по-малко подходящ за придобиване на нови знания - като чужд език (въпреки че това не е невъзможно!). Но мозъкът ни е невероятно добре настроен да създава връзки. Айнщайн казва: "Важното е да не спирате да задавате въпроси. Любопитството има своя собствена причина да съществува."

Атрактивните жени са любопитни за живота. Те искат да се развиват растеж и непрекъснато разширяват хоризонтите си.

5. Те поддържат пълноценен сексуален живот
Наскоро прочетох за 72-годишна жена, която, овдовяла след дълъг и успешен брак, най-накрая открива страстния секс с нов партньор. Това я шокирало толкова много, че отива на терапия. На 72 тя най-накрая се е почувства достатъчно свободна, за да се наслади на секса. И тя не е сама.

Поддържането на пълноценен сексуален живот е практика с напредване на възрастта.

В крайна сметка, ако искаш да бъдеш адвокат, отиваш в юридическия факултет и учиш право; ако искаш да си лекар, отиваш в медицинския университет и учиш медицина.
Но еротиката и сексуалността просто трябва да се случват естествено, не ги спъвайте.

Обичайте тялото си и научете какво ви е приятно и най-вълнуващо. Проявете любопитство и отворете ума си да изживеете много повече отвъд простото достигане на оргазъм. Пълноценният сексуален живот започва с вашата представа за себе си и нещата, които си казвате за вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X