Напишете дума/думи за търсене

Обичаш да псуваш? Може би си интелигентен

Не е изненадващо, че изключително интелигентните хора мислят, действат и решават проблеми съвсем различно от средностатистическия индивид.

Може би обаче ще останете изненадани да научите за начините, по които „гениите“ достигат до проницателните си решения.

Като за начало те пренебрегват всички дреболии, които притесняват всички останали – от това да поддържат ред у дома си, да се опитват постоянно да се държат цивилизовано и да правят едно и също всяка седмица.

Надникнете в списъка, който показва какво различава интелигентните хора от останалите.

1. Интелигентните хора са склонни да псуват много

Но всичко зависи от обстоятелствата, разбира се. Интелигентните хора обикновено псуват само по веднъж, за да изразят позицията си (някои хора псуват, за да изразят перфектно някои мисли, чувства и действия) и след това се връщат в обичайното си, продуктивно, аналитично състояние.

Интелигентните хора са достатъчно умни, за да разберат, че псуването не е приемливо или оправдано винаги и затова са в състояние да се възпрат от прекаленото му изразяване. Изследвания сочат, че способността да се формулират псувни на място е свързана с богат речник и добро езиково владеене.

2. Интелигентните хора обикновено си лягат късно

Проучванията доказват, че младите хора с по-висок коефициент на интелигентност обикновено са индивиди, които редовно работят през нощта. Човеци с коефициент на интелигентност под 75 обикновено заспиват около 23:41 часа през седмицата, а хората с IQ от над 125 обикновено си лягат около 00:29.

3. Интелигентните хора често са разхвърляни

Това прави на пух и прах всички предишни представи, които твърдяха, че подредената работна среда създава по-ефективни резултати и успехи. Психолозите и изследователите от Университета в Минесота сега твърдят, че разхвърляната среда стимулира творческото мислене и генерирането на нови идеи като цяло.

Кои са останалите черти на интелигентните хора?

- Интелигентните хора са по-етични

- Интелигентните хора съзнателно се стремят към оригинални идеи и решения. Както казва Айнщайн: "Истинският признак за интелигентност не е знанието, а въображението."

- Интелигентните хора наистина гледат на неуспехите като ценен опит и добър урок.

Спомнете си за думите на Хенри Форд: „Провалът е просто възможност да започнем отново, този път по-интелигентно.“

- Интелигентните хора са силно приспособими. Както казваше приживе Стивън Хокинг: „Интелигентността е способността да се адаптираш към промяната.“

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X