Напишете дума/думи за търсене

Навици, разкриващи черти от характера, които се опитваме да скрием

Всеки човек има свои предпочитания и ежедневни ритуали. Дотолкова сме свикнали с нашите навици, че ги приемаме като неотлъчна част от нас.

Психолозите твърдят, че те може да подскажат доста за нас и да разкажат много за чертите от нашите характери, които се опитваме да скрием.

Кои са нашите 7 навика, които издават доста за всеки от нас? В края на статията има бонус, който ще ви помогне да разберете разликата между фалшивите хора и истинските хора.

Органична храна

Хората, които не ядат вредна храна и избират висококачествени храни без хормони и пестициди, са по-склонни да съдят околните. Не са особени алтруисти и са доста субективни спрямо другите.

Солариум

Повечето хора вече са наясно с отрицателния ефект на прекаления тен, а това доведе до намаляване на популярността на солариумите.

Въпреки това все още има фенове, които ги посещават редовно. За тях учените твърдят, че желанието им да се припичат на изкуствената слънчева светлина показва, че са застрашени и от други зависимости. При такива хора има 6 пъти по-голям риск да станат алкохолици и са 3 пъти по-склонни да страдат от сезонни депресии.

Студен душ

Психолозите твърдят, че хората често компенсират емоционалната топлина, като променят температурата на водата в банята. Колкото повече време един човек прекарва под душа, толкова по-самотен се чувства.

А какво казват за тези, които обичат да се къпят със студени душове? Изследванията показват, че те са упорити, егоцентрични и не харесват мнението на другите.

Повторно използваемите пазарски чанти

Преди няколко години повторно използваните торбички за пазаруване станаха модерни и доста от нас с удоволствие замениха пластмасови и хартиени торби с тях. Както и при феновете на биологичната храна, така и тези хора смятат, че трупат червени точки, като не замърсяват природата и това им дава право да купуват нещо вкусно, но нездравословно като чипс, шоколадови бонбони, газирани напитки и т.н.

Електронните пощи

Пощенската кутия на човек може да разкаже много за личността му.

- Хората, които никога не игнорират писма (те ги сортират, изтриват или отговарят веднага щом ги получат) обичат да държат нещата под контрол.

- Ако човек рядко изтрива съобщения след четене, това е знак за перфекционизъм. Този човек се нуждае от чувство за сигурност и пази всичко за всеки случай.

- Хората, които оставят непрочетени имейли и не ги изтриват, са по-интелигентни, защото разбират, че четенето на тези писма няма да им даде нищо полезно, затова те избират да не си губят времето.

Харесванията в социалните мрежи

Благодарение на "харесванията" във Facebook и другите социални мрежи може да се разберат полът на човек, политическите му възгледи, сексуалната ориентация, религиозните възгледи и нивото на интелигентност.

Учените твърдят, че лайковете са знак на мързел. Много хора предпочитат да натискат готовите емотикони, отколкото да коментират. С картинките спестяват времето си и не им се налага да полагат никакви усилия.

Горчива храна

Хората, които обичат да пият чисто черно кафе, са по-склонни на психологически разстройства - като тези, които имат серийни убийци.

Изследователи на човешките навици твърдят, че ако някой има уклон към горчивите храни, може да е знак, че е психопат. В същото време хората, които харесват бира, тоник и други неподсладени напитки, са по-склонни да проявяват садизъм или нарцисизъм. Те може да може да бъдат лицемерни, суетни и егоистични. Освен това е възможно да се радват, когато другите хора страдат.

Бонус: как да разграничите фалшивите хора от истинските

Всеки иска да бъде успешен - това е трудно да се отрече. Но фалшивите хора бързат да кажат на всички за постиженията си. Те искат да се представят по възможно най-добрия начин. А истинските хора не трябва да доказват нищо на никого. Те могат да се чувстват удовлетворени и щастливи, без да се фукат и се радват за успеха на околните.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X