Напишете дума/думи за търсене

Не правете тези неща през нощта

Ако искате да се радвате на стройно тяло и добро здравословно състояние, избягвайте нощем да извършвате определени дейности.

Мазни храни

Ако прекалите с пържените и мазни продукти на вечеря, сутринта ще изпитвате необичайна слабост и умора. Когато хапнете нещо калорично преди сън, заставяте стомаха си да работи извънредно, поради което може да възникне усещане за дискомфорт в стомаха - а това е най-прекият път към безсънието.

Джажди

Много хора имат навика да си лягат с таблета или мобилния телефон и да скролват, докато заспят. Имайте предвид, че светлината от екрана стимулира мозъчната дейност, което означава, че ще ви бъде по-трудно да се отпуснете и да заспите. Ако искате да почетете преди лягане, вземете книга.

Кардио тренировки

Редовните физически упражнения нормализират съня, но интензивната тренировка късно вечер има обратен ефект - нарушава естествените биоритми и действа възбуждащо. За да спите спокойно, завършете тренировката поне 3 часа преди лягане.

Работа

Колкото и неотложни работни задачи да имате, постарайте се да ги приключите минимум 1 час преди лягане - толкова време е необходимо, за да се успокои съзнанието. Няма как да заспите, ако в мозъка ви блуждаят ангажименти за офиса.

Кофеин и алкохол

Реакцията на кофеина, който по принцип има възбуждащо действие, е строго индивидуална при различните хора. Но експертите препоръчват да пиете последното си кафе поне 2 часа преди лягане. Същото се отнася и за алкохола - приемането му късно вечер може да направи съня неспокоен и непълноценен.

Какво се случва с тялото, ако се къпем преди лягане

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X