Напишете дума/думи за търсене

Какво означава за здравето, ако се събуждаме в тези часове през нощта?

Освен ако не сте най-спокойната персона на света, то тогава сигурно ви се случва от време на време да нарушите нощния си сън. Това може да се дължи на вълнение от важна среща на следващия ден, от предстоящ изпит, от притеснение да не изпуснете самолетния си полет, който ще ви отведе до така бленуваната ваканция.

В китайската традиционна медицина съществува разбирането за т.нар. „часовник на органите“.

Досущ като истински часовник той има 12 точки, които представляват времето от деня, в които дадените органи функционират най-добре.

Благодарение на него може да разберем дали имаме проблеми с някоя част на тялото. Ако през нощта, вместо да се радвате на спокоен сън, се събуждате в определено време, това може да означава, че даден орган има нужда от помощ.

Жлъчка (23:00-1:00)

Ако се събудите в този период, това би могло да означава, че вашата жлъчка има нужда от повече любов и внимание. Този орган е от особена важност, тъй като той се грижи за разрушаването на мазнините.

Черен дроб (1:00-3:00)

Ако се събуждате в този промеждутък, това може да означава, че сте задръстени от гняв. Звучи странно, но тази емоция може да навреди доволно на черния дроб. Освен това нелекуването на емоционалните ви терзания може да доведе до нередовна менструация, анемия, хронична умора и главоболие.

Бели дробове (3:00-5:00)

От емоционална гледна точка събуждането в това време на нощта означава, че скърбите или страдате за нещо. Специалистите твърдят, че тези усещания може да ударят в белите дробове и да възпрепятства тяхната нормална дейност. А ако те не работят адекватно, това може да повлияе на имунната система, да предизвика тежка кашлица, кихане, хрипове и да влоши симптомите при астматиците.

Дебело черво (5:00-7:00)

Ако се събудите преди алармата, а часовникът показва този часови промеждутък от време, не се обръщайте на другата страна, а веднага отидете до тоалетната. Вярвате или не, това е най-доброто време за ходене по голяма нужда.

Още нещо

Перикард (19-21 часа)

Едва ли някой заспива толкова рано, но за да се подготвите за дълбок сън, използвайте това време. Бъдете нежни не само към тялото, но и към ума си. Четете книга, прегръщайте партньора си, медитирайте или направете леки упражнения. В момента, в който си легнете, ще заспите на секундата.

А най-добре да имате поне 2 часа преди полунощ сън. Това релаксира не само организма, но и вижда сметката на стреса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X