Напишете дума/думи за търсене

7 причини, заради които тлъстинките на корема не искат да изчезнат

Може да мечтаете за съвсем плосък корем, но коремната мазнина в малки количества е здравословна. Тя защитава стомаха, червата и другите вътрешни органи.

Мазнината се дели на две – подкожна, която се вижда най-вече върху ръцете и краката и такава, която се намира в коремната кухина близо до някои от органите.

Именно това е мазнината, от която почти всеки иска да се отърве. Твърде много от нея може да доведе до сериозни болести като сърдечносъдови заболявания, диабет, свиване на мозъка, дефицит на паметта и деменция.

Макар понякога да изглежда невероятно да се отървем от нея, не е чак толкова труднопостижима задача.

Какви са обаче най-срещаните причини за наличието на коремна мазнина?

Не ядете мазни храни

Много хора си мислят, че яденето на мазнини ще ги направи по-дебели. Това обаче изобщо не е вярно. Просто се придържайте към мононенаситените мазнини, които са от добрите за тялото. Трансмазнините и наситените мазнини са тези, които трупат килограми и имат негативен за здравето ефект. Храни като зехтин, авокадо, ядки и семена са пълни с мононенаситени мазнини.

Умирате за сладко

Консумирането на захар е едно от най-лошите неща, които може да причините на вашата талия. Това води до покачване на кръвната захар, което задейства производството на инсулин – хормона, който стимулира производството на мазнина в стомаха. Винаги гледайте етикетите на продуктите. Захарта се крие на неочаквани места като доматено пюре, дресинг за салати, фъстъчено масло и често е скрита зад имена като глюкоза, царевичен сироп или дектроза.

Не може да се откажете от газираните напитки

Дори и „диетичните“ газирани напитки са далеч от понятието здравословно. Хората, които често ги консумират, имат по-висок процент стомашна мазнина. Вместо тях пийте вода, подправена с плод или мента.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X