Напишете дума/думи за търсене

Добри храни срещу лоши коремни мазнини

Паласките и поясът около талията съвсем не са само естетически проблем. Нито са единствено грижа на портмонето поради факта, че трябва да се бръкне надълбоко за нов гардероб. Натрупването на мазнини в областта на корема крие редица здравословни рискове. Високото кръвно, диабетът, затлъстелият черен дроб са само някои от тях.

Излишъкът около талията обаче се натрупва далеч по-бързи и лесно от редуцирането му след това. Изисква се упоритост в спазването на подходящ хранителен режим, прием на много течности и физическа активност. Има обаче някои храни, които помагат сериозно в борбата с наднормените тлъстинки около корема.

Бадеми

Богати са на добрите мононенаситени и полиненаситени мазнини, които тялото не може да синтезира само, а трябва да набави с храната. Те се борят с лошия холестерол и потискат апетита, а по този начин намаляват риска от преяждане и складиране на излишни запаси около корема.

Пъпеш

Високото съдържание на вода в този плод го прави особено подходящ за нискокалорично запълване на стомаха. Богат е на витамини В1, В6 и С, калий и магнезий. Освен това засища задълго и помага на тялото да се освободи от задържаното количество вода в организма.

Бобови култури

Редовната им консумация е полезна за храносмилането, за изграждането на мускулите и намаляването на телесните мазнини. Богати са на протеини и разтворими фибри, които пък се прицелват в разграждането на коремните тлъстинки.

Селъри

Засища, нискокалорична е и много богата на фибри, витамин С, калций. Половин чаша сок от селъри преди хранене е добър начин за прочистване на организма и намаляване на калорийния прием. А с това и за намаляване на теглото.

Краставици

И те са с високо съдържание на вода, фибри, витамини и минерали. В 100 грама краставица се съдържат едва 45 калории и може да си позволите цяла купа за обяд, без да мислите за напълняване.

Домати

Два средно големи домата съдържат приблизително колкото 1/10 от калориите в един шоколад. А заемат доста повече място в стомаха от сладкото изкушение. И доставят на тялото вещества, които се борят с количеството на мазнините в кръвта, което от своя страна се отразява положително на редуцирането на коремните тлъстинки. Освен това доматите са богати на ликопен, който пък се грижи за намаляване нивата на лошия холестерол. И заглажда бръчките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X