Напишете дума/думи за търсене

10 причини японките да са толкова младолики и слаби

Ако някога сте били в Япония, със сигурност сте искали да знаете тайната на японките жени, които остават млади, слаби и красиви през целия си живот.

Японците живеят и се хранят здравословно и това е тяхната тайна за дълголетието. Страната на изгряващото слънце е дом на най-многобройните столетници в целия свят.

Те не се съсредоточават само върху вкуса, но и върху ползите за здравето на храните, които консумират. Представяме ви 10-те причини, виновни за съвършения външен вид на японките.

Зелен чай

Зеленият чай е една от запазените марки на японската кухня.

Той е пълен с биоактивни съединения и фитонутриенти като флавоноиди и катехини. Това са силни антиоксиданти, намаляващи възпалението, причинено от свободните радикали, които причинят преждевременно стареене и различни заболявания.

Един специфичен катехин, открит в зеления чай, е епигалокатехин галат (EGCG), за който се смята, че поддържа здрави артериите, понижава лошия холестерол, намалява активността на тромбоцитите, което може да предизвика кръвни съсиреци, и дори предпазва клетките от рак чрез потискане на производството на тумори.

За да увеличите максимално ползите от зеления чай, пийте 2-3 чаши на ден. Екстрактът от зелен чай също се предлага под формата на добавка, а ако решите да го поемете по този начин, препоръчваме да не превишавате 750 милиграма на ден.

Ферментирали храни

Те преминават процес на лакто ферментация, която съхранява естествените хранителни вещества в храната и създава благоприятни ензими, витамини В, омега-3 мастни киселини и различни видове пробиотици. Благодарение на този процес се стимулират добрите чревни бактерии, храната се разгражда лесно, а това помага за загуба на тегло. Освен това премахва вредните токсини от тялото и тежките метали от клетъчната тъкан.

Ферментиралите млечни продукти стимулират растежа на полезните чревни микроорганизми. Често консумираните ферментирали храни в Япония са кефир, комбуча, мисо, кисело зеле, темпе и кимчи.

Морски дарове

Японците предпочитат морските дарове пред месото и по този начин предотвратяват многобройни здравни проблеми като високи нива на холестерол, затлъстяване и възпалителни заболявания. Хората често ядат ориз или юфка със сьомга, риба тон, скумрия и скариди. Морските дарове облекчават възпалението и поддържат здравето на нервната система.

Рибата е много богата на висококачествени протеини, омега-3 мастни киселини и многобройни хранителни вещества, които поддържат здравето на сърцето, мозъка и вътрешните органи. Омега-3 мастните киселини спомагат за елиминирането на телесните мазнини, особено в коремната област, стимулират гладката кожа и предотвратяват кожни заболявания като псориазис, атопичен дерматит, акне вулгарис, немеланомен рак на кожата и меланом.

По-малки порции

Японците вярват, че по-малките количества храна са по-добри за тяхното здраве и фигура. Това означава прием на по-малко калории и предотвратява преяждането и увеличаването на теглото.

Ходенето е ритуал

Японците ходят много пеша, което им позволява да са във форма и да предотвратяват сърдечните проблеми, да облекчават стреса, да повишават енергийните нива на тялото и настроението си. Много е разпространено и колоезденето.

Не ядат на крак

Японците уважават времето си за хранене и смятат, че е грубо да се яде на крак. Докато ядат, не правят нищо друго – не гледат телевизия, нито цъкат на компютъра.

Те се хранят бавно, за да дадат повече време на стомаха за обработка на храната и за да може мозъкът да получи сигнал, че човекът се е заситил.

Здравословни методи за готвене

Японците обикновено ядат сурова или задушена храна. Рядко се докосват до пържена храна - дори когато сервират дълбоко пържени храни, като темпура, те се сервират със сурови и ферментирали храни, които да осигуряват баланс на ястието.

Практикуване на бойни изкуства

Много хора в тази източна държава практикуват някаква форма на бойно изкуство. Това подобрява здравето на сърцето и мускулната гъвкавост, повишава издръжливостта, изгражда мускулна сила, забавя стареенето и помага за отслабването. Здравето на жените, които тренират дадено бойно изкуство, намалява възпалението при дами с наднормено тегло в предменопауза и благоприятства биомаркерите на костния обороти намалява костната резорбция.

Горещи минерални басейни

Японците смятат, че баните в горещи минерални басейни подобряват дълголетието си. Така наречените "onsen" извори може да бъдат намерени навсякъде в родината на каратето и са много полезни за цялостното здраве благодарение на наличието на калций, силициев диоксид, ниацин и магнезий.

Тези минерали се абсорбират през кожата и увеличават хидростатичното налягане в тялото, което води до по-добра циркулация и кислороден поток. Това помага против стрес и може да разреши всякакви проблеми със съня.

Здравословни десерти

Японките често избягват консумацията на бонбони и вместо тях ядат пресни плодове. Десертите им са изработени от рафинирани брашна, съдържат много по-малко карамел и в тях липсват многобройните вредни съставки, които водят до качване на килограми. Те задоволяват глада си за сладко с плодове, елда и сладки картофи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X