Японската диета пренастройва обмяната на веществата така, че организмът да изхвърли излишното и да слабее лесно и бързо. За тези 10 дни обаче не бива да се употребява захар, сол, алкохол, тестени и сладкарски изделия. Между приема на храна може без ограничение да се пие минерална или преварена вода. Предлагаме ви диетата по дни.
1 ден
закуска: шварц кафе без захар, препечена филия с лютеница или авокадо
обяд: 2 твърдо сварени яйца, салата от бланширано зеле, подправено с лимон, олио или зехтин, чаша доматен сок
вечеря: риба печена на скара или варена на пара
2 ден
закуска: зелен чай без захар, парче сухар
обяд: риба печена на скара или варена на пара и салата от зеленчуци
вечеря: 100 г варено телешко, чаша айрян
3 ден
закуска: билков чай, парче сухар и резен домат, краставица или листа маруля
обяд: тиквичка, изпечена на фурна с растителна мазнина
вечеря: 2 твърдо сварени яйца, 200 г варено телешко, салата от китайско зеле с растително масло, лимон и сусам
4 ден
закуска: 1 ябълка
обяд: 1 рохко яйце, салата от 3 големи варени моркова, подправени с растително масло, лимон и магданоз, 15 г краве сирене
вечеря: варен ориз със зеленчуци
5 ден
закуска: настърган морков с лимонов сок
обяд: риба печена на скара или варена на пара, чаша доматен сок
вечеря: варени зеленчуци микс или готвени на пара
6 ден
закуска: зелен чай, едно яйце и препечена филия
обяд: варено пиле, салата от прясно зеле и моркови със зехтин, магданоз, копър или целина
вечеря: 2 твърдо сварени яйца, салата от настъргани моркови с олио или зехтин
7 ден
закуска: билков чай без захар, плод
обяд: 200 г варено телешко, плодове
вечеря: бобена или нахутена салата
8 ден
закуска: шварц кафе без захар, препечена филия с авокадо
обяд: бялото месо на варено пиле, салата от прясно зеле и моркови със зехтин и магданоз или с копър
вечеря: 2 твърдо сварени яйца, салата от настъргани моркови с олио и магданоз
9 ден
закуска: настърган морков със сок от лимон
обяд: сварен ориз с гъби или с риба
вечеря: зеленчуци на пара
10 ден
закуска: зелен чай и плод
обяд: 1 рохко яйце, 3 големи варени моркова с растително масло, 15 г краве сирене
вечеря: 2 твърдо сварени яйца, 200 г варено телешко, салата от прясно зеле с олио или зехтин
Още нещо...
Традиционното хранене на японците е нискокалорийно - 1600-1800 ккал. Мазнините са в ограничено количество и основно с растителен произход. Менюто им е богато на витамини от групата В и С, желязо и фосфор.
Не вярвам, че японките си губят времето да измислят подобни "диети". . Ежедневно с храната си японците приемат около 13 000 мкг йод. Щитовидните им жлези синтезират качествени хормони, без които никога не може да има нормално тегло. "Вие не можете да отслабнете, ако вашата щитовидна жлеза е недостатъчно активна - и точка" - д-р Дж.Джорджио. Т.е. без минималната ежедневна доза на йод 150-250 мкг ( експертите на СЗО считат за безопасна доза 1000 мкг), който йод трябва да постъпва с хранителните продукти или в други безопасни форми (най-добре йонни на водна основа) вие не можете да поддържате нормално тегло.