Напишете дума/думи за търсене

9 признака, че тялото гладува за магнезий

Ако постоянно се чувствате уморени, очите ви треперят и имате мускулни спазми, най-вероятно имате недостиг на магнезий.

Магнезиевият дефицит може да причини сериозни заболявания, защото от него зависят твърде много процеси в организма. Ето защо трябва да сте бдителни, за да забележите недостигът му навреме.

1. Желание за сладко

Неконтролируемото желание да се яде нещо сладко показва, че в организма липсва минералът магнезий. Загубата на магнезий при жените често е свързана с менструацията, а при спортистите с интензивните тренировки.

2. Мускулна болка и спазми

Мускулните крампи и треска може да бъдат много болезнени. Ако страдате от тях редовно, това може да е знак за ниски нива на магнезий. Магнезият и витамините D, E и B може да предотвратят мускулни крампи. Също така може да се опитате да облекчите страданието си чрез масажиране на засегнатите области с кръгообразни движения.

3. Безсъние

Дефицитът на магнезий може да причини безсъние. Този минерал е жизненоважен за функцията, наречена релаксация на мозъка. Тя помага за отпускането и спокойния сън.

Както стана ясно, ниските нива на магнезий може да доведат до мускулни крампи. Това причинява Синдрома на неспокойните крака, състояние, което предизвиква потрепване на краката през нощта. В резултат на това качеството на съня намалява.

4. Болест на костите

Дефицитът на магнезий може също да увеличи риска от развитие на костни проблеми. Това може да доведе до повишен риск от фрактури. Недостигът на този минерал може да намали нивото на калций в кръвта, а той е от съществено значение за здравето на костите.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X