Напишете дума/думи за търсене

9 признака, че тялото гладува за магнезий

5. Киселинен рефлукс

Ако имате магнезиев дефицит, храната и стомашната киселина се връщат в хранопровода. Това води до усещане за парене, което се нарича киселинен рефлукс.

6. Стрес и апатия

Магнезият е основен елемент за изграждането на силна нервна система. Този елемент е отговорен за отмората. С липсата на магнезий в организма човек изпитва безпокойство и стрес. Така че рискът от депресия нараства драматично.

7. Запек

Има много причини, поради които може да имате запек. От стрес до недостатъчна консумация на фибри. Магнезият има релаксиращ ефект върху много части на тялото, включително храносмилателния тракт. Поради липсата на този минерал чревните функции не работят правилно, което води до запек.

8. Умора

Магнезият е нужен на процесите, които създават енергия в клетките. Без него няма да имате достатъчно енергия на клетъчно ниво. Това може да провокира умора, нисък тонус и липса на мобилност.

9. Тежко главоболие

Ако в организма липсват витамините А, В, С и D, това може да доведе до много тежко главоболие. Мигрената обикновено засяга само едната страна на главата. Дефицитът на магнезий може да причини мигрена и чести главоболия. С недостига на този минерал кръвоносните съдове в мозъка бързо се стесняват и разширяват, което е причина за мигрена. Достатъчно количество магнезий в тялото намалява риска от промени в кръвоносните съдове и елиминира главоболието.

Кои храни са с високо съдържание на магнезий?

Ядки и семена

Зърнени храни

Боб

Пресни и сушени плодове

Зеленчуци

Риба

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X