Напишете дума/думи за търсене

За хората, които не обичат лекарства, тези натурални средства вършат чудеса

Всеки има в живота си инатлив човек, който твърди, че докторите са мошеници и за нищо на света не иска да се придържа към каквито и да било медицински съвети. Това че отказва упорито да посети докторския кабинет, не означава, че няма алтернативно решение за болежката, която го е сполетяла.

В крайна сметка преди съвременната медицина да стигне дотам, където е сега, хората сами са намирали проблеми за дребните си здравословни проблеми.

Все още има лекове, които въпреки че са на повече от 100 години, все още са актуални.

Ето 5 от нашите любими терапии за домашно лечение, които са ефективни, лесни и напълно естествени.

Гъбички по ноктите

Може да отнеме месеци, докато видите подобрение след упорито лечение с антимикотични спиртове и кремове на гъбичките на ноктите на краката. Вместо това правете ежедневно бани с ябълков оцет или с етерично масло от чаено дърво.

Тревожност преди лягане

Ако страдате от тревожност, която се засилва неимоверно след залез слънце и не ви дава и минута сън, може би имате нужда от чаша бананов чай преди лягане. Този плод притежава високи нива на магнезий и калий. Те се съдържат в кората му, която се използва за успокоение от векове насам.

Въшки

Няма родител, който да иска да чуе от учителката в детската градина или в училище, че детето му има въшки. Разбира се, най-лесно е да бъде обръснато или намазано с химикали, но има и доста по-безопасен начин. Накиснете косата с вода за уста, като внимавате да не поливате лицето. Сложете шапка за баня. След час изплакнете с вода, а после залейте косата с ябълков оцет. Увийте с кърпа и след час изплакнете с шампоан. С помощта на гребен махнете гнидите и въшките. Правете тази процедура от 3 до 7 дни.

Изгаряне

Ако се изгорите леко, а нямате кремове или спрейове, които ще успокоят засегнатия участък, може да използвате суров лук. Натрийте зеленчука в кожата. Върши чудеса. Същото се отнася и за яйчния белтък.

Камъни в бъбреците

Всеки, който е страдал от бъбречна криза, познава изключителната болка на това състояние. За да облекчите дискомфорта и да ускорите изхвърлянето на камъчето, опитайте следната смес. Комбинирайте 50 мл зехтин с 50 мл лимонов сок. Изпийте микстурата и след това приемете 350 мл вода. Изчакайте 30 мин, а след това изстискайте половин лимон в 350 мл вода. Добавете 1 с.л. ябълков оцет и изпийте. Повторете комбинацията с лимоновия сок, водата и оцета на всеки час, додако симптомите започнат да отшумяват.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X