Напишете дума/думи за търсене

Ябълков оцет при болно гърло (+рецепти)

Едно от най-неприятните неразположения за тялото е болното гърло. Драска, а преглъщането е мъчително. Наред с всички смучещи илачи и природата предлага не едно лекарство срещу този телесен дискомфорт.

Днес ще отдадем значимото на ябълковия оцет.

Свойства

- Той притежава антибактериални свойства, които борят качествено бактериите, причиняващи болното гърло

- Неговата киселинност помага за намаляването на нивата на pH в тъканите и по този начин организма вижда сметката на раздразненото гърло.

- Ябълковият оцет помага за подобряването на имунната система, увеличавайки бройката на т-лимфоцитите и белите кръвни клетки.

- Ще ви помогне по-лесно за отърваването от храчките

Начини на употреба

Ябълковият оцет дава разнообразни решения за неговото използване в каузата за избавяне от болното гърло.

Ябълков оцет и вода. Смесете 2 с.л. от оцета с 220 г леко хладка вода. Добавете малко мед, разбъркайте и пийте 3 пъти на ден.

Ябълков оцет, лимонов чай и мед. Към 1 ч.л. оцет прибавете 1 ч.л. мед, сока от 1/4 лимон и малка щипка лют червен пипер. Разбъркайте и изсипете в 1 ч.ч. топла вода. Пийте бавно по 4 пъти на ден. На тези, на които не понася червеният лют пипер, заменете го с допълнителна чаена лъжичка мед и още лимонов сок.

Ябълков оцет със сол. Сложете малко сол в 2 с.л. оцет. Изсипете сместа в 1/2 ч.ч. хладка вода. Приемайте 3-4 пъти на ден. С микстурата може да се правят и гаргари.

Ябълков оцет и мед. Ако кашляте свирепо, освен че ви боли гърлото, тогава смесете 1/4 ч.ч. ябълков оцет със същото количество мед. Разбъркайте добре. Приемайте по 1 с.л. от тази смес на всеки 3-4 часа за облекчаване на болката в гърлото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X