Напишете дума/думи за търсене

13 невероятни ползи от джинджифила за здравето и красотата

До неотдавна този кореноплоден зеленчук не беше особено популярен в нашето ежедневие.

Днес изскача от гозби, козметични продукти, коктейли и прочие ежедневни благинки.

Той е пълен с витамини, микронутриенти, етерични масла, които дават сила, ободрява и има антивъзпалителен ефект върху тялото.

Всички виртуозни дами от екипа на „Мила“ обожаваме джинджифил и винаги му намираме място на трапезата си. Къде още може да бъде използван този природен дар?

Внимание!

Не консумирайте джинджифил, ако имате проблеми с черния дроб и сърцето, ако имате висока температура или ако имате възпалени лигавици. Забравете за него, ако сте бременни във втория и третия триместър.

1. Бори целулита

Скраб от джинджифил помага за затоплянето на кожата и подобрява кръвообращението. Освен това премахва подуването, което предпазва от образуването на нов целулит.

Смесете 1 с.л. настърган джинджифил с 500 мл джинджифилов сок. Добавете 1,5 ч.ч. морска сол. Нанесете скраба върху гъба и нанесете върху проблемните зони.

2. Ускорява метаболизма и елиминира гаденето

Ако имате проблеми с храносмилането или страдате от прилошаване по време на бременността, може да дъвчете джинджифил или да прибавите малко от корена в чая.

3. Укрепва ноктите и помага за растежа им

Разтопете 2 с.л. масло от шеа. Прибавете 2 с.л. масло от авокадо, 5 капки масло от пачули, 5 капки масло от джинджифил и 5 капки лимоново масло. Разбъркайте. Използвайте като маска за ръцете и ноктите или добавете в крема за ръце. Бъдете внимателни обаче, защото някои от съставките може да предизвикат алергии.

4. Засилва имунитета

Благодарение на чудесната концентрация на аскорбинова киселина, витамините А и В, на цинк, калций, естествени антибиотици, противогъбичните си свойства и йод джинджифилът помага на тялото да се противопостави на различни болести.

Прибавете 1 ч.л. настърган джинджифил към 250 мл зелен или черен чай. Смелете 4 лимона с 400 г джинджифил и разбъркайте с 250 г мед. Консумирайте 1 с.л. всяка сутрин на гладно през студените месеци.

5. Намалява болката

Джинджифилът добре се бори с възпалителните процеси и болката от артрит и болката от мускулната треска след много натоварени тренировки. Направете си тинктура от джинджифил и куркума, като смесите сока на 2 лимона с 1 ч.л. мед и вода.

6. Стимулира мозъка и забавя стареенето

Консумацията на джинджифил забавя процесите на стареене заради високото си съдържание на антиоксиданти. Подобрява възстановителните процеси и вижда сметката на токсините и свободните радикали. Освен това спъва кончината на мозъчни клетки, виновни за болести като Алцхаймер и Паркинсон, подобрява познавателните функции и помага за подобряването на паметта.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X