Напишете дума/думи за търсене

13 невероятни ползи от джинджифила за здравето и красотата

7. Помага на отслабването

В него се съдържат много елементи, които „горят“ калориите. Джинджифилът забързва метаболизма и намалява апетита. Добавете пресен джинджифил в салатата и основното. Ако изпиете чаша чай от джинджифил 30 минути преди хранене, ще погълнете по-малко количество храна. Вместо чай може да пиете чаша щефир с настърган джинджифил, канела и щипка червен пипер.

8. Афродизиак е

Това растение се споменава в Камасутра и според някои легенди то помага за поддържането на огъня в отношенията. Джинджифилът стимулира хормоните и подобрява сензитивността.

9. Идеален е за кожата

Смесете равни части настърган джинджифил, мед и лимонов сок, за да маска за кожата. Нанесете я върху лицето си за 30 мин, след това отмийте и се наслаждавайте на гладкост и сияние.

10. Антитуморен ефект

Някои съставки в него са способни да устоят на карциномни клетки и да облекчат неразположението по време на химиотерапия.

11. Вижда сметката на пъпките

Смесете 1 ч.л. настърган джинджифил с 1 ч.л. ябълков оцет. Нанесете с тампонче върху пъпката, това ще премахне възпалението и червенината бързо.

И още една рецепта за справянето с този досаден проблем. Комбинирайте 1 ч.л. настърган джинджифил, 1 ч.л. мед и малко прясно мляко. Нанесете върху лицето за 15 минути и отмийте.

12. Нормализира кръвното налягане

Редовната му консумация може да нормализира нивата на холестерол и кръвната захар. Освен това предпазва от образуване на тромби и помага за нормализирането на кръвното налягане. Сварете джинджифил с една пръчка канела, оставете да се охлади. Пийте 2-3 пъти на ден.

13. Пречи на косопада и пърхота

Това растение доставя на скалпа прилив на кръв и снабдява корените с питателни вещества, които стимулират растежа на косата и възпрепятстват косопада.

Рецепти за маски

За заздравяване на косата

Смесете настърган джинджифил с малсо от жожоба, масажирайте скалпа и косата. Измийте след 30 минути.

За стимулиране на растежа

Разбъркайте настърган джинджифил и чесън във вода, оставете за известно време. Прибавете зехтин или кокосово масло и масажирайте корените на косата.

Против пърхот

Комбинирайте 2 части настърган джинджифил и 2 части зехтин или сусамово олио. Нанесете върху скалпа, оставете 25 мин. Отмийте. Правете това два пъти в седмицата .

за още полезни храни, диети, практични съвети, срещи с любии кулинарни блогъри, разговори със специалисти по здравословно хранене и вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X