Напишете дума/думи за търсене

5 начина за бързо отърваване от плодовите мухи

Тези досадни насекоми са нещо, от което трудно може да се отървем. Те се навъртат около зрели плодове или зеленчуци, канализации, празни бутилки и консервни кутии, кошчета за боклук - почти всички влажни зони на ферментация.

Така че, ако имате фруктиера и бананите в нея стават малко кафяви или ако сте оставили изхвърлянето на боклука за сутринта, не се учудвайте, ако кухнята ви осъмне с тяхното присъствие.

Плодовите мухи снасят наведнъж 500 яйца, докато са в подходяща за тяхното развитие среда.

Как да се отървете от тях за нула време?

Оцет

Нефилтрираният ябълков оцет работи най-добре в този случай. Просто изсипете малко от него в чаша и след това го покрийте с прозрачно фолио и стегнете с ластик. След това направете няколко дупки във фолиото. Те обичат миризмата на оцет. Мухите ще бъдат привлечени към капана и ще се гмурнат вътре. Мислете за това като за джакузи за този вид твари. Вместо оцет може да използвате и лимон.

Захар, подправки и прясно мляко

За този капан ще ви трябват 120 г нерафинирана захар, около 60 г смлян черен пипер и половин литър прясно мляко. Смесете всички тези съставки в тенджера и ги загрейте. Изсипете сместа в чаша или чиния. Микстурата имитира аромата и сладостта на зрелите плодове.

Червено вино

Останало ви е каберне след вечерята? Оставете отворена бутилката с виното. Плодовите мухи набързо ще се ориентират към тази напитка, а от вас се иска да сложите корковата тапа. Или пък най-вероятно те ще бъдат прекалено пияни, така че ще намерят кончината си щастливи.

Хартия и плод

Може да звучи като странна комбинация, но вземете парче зрял плод и го поставете на дъното на чаша или буркан с малко оцет. След това направете фуния от хартия и я пъхнете в отвора на буркана. По този начин плодовите мухи ще влязат в него, но няма да успеят за излязат.

Бира и банан

Очевидно плодовите мухи обичат алкохола. Поставете парче от почти изгнилия банан на дъното на пластмасова чашка и след това налейте малко бира върху него. Увийте с фолио, в което направете дупки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X