Напишете дума/думи за търсене

4 навика, които трябва да забравим, когато сме под душа

Ще кажете, че не трябва диплома по ядрена физика, та да трябва човек да си вземе душ. Да, ама не. Понякога и най-рутинните ни занимания може да не са толкова безобидни за нас.

Кои са 4-те навика, които трябва да изоставите, когато влизаме в банята?

Използване на скраб с микрогранули

В последните години козметичните компании предлагат екфолианти за лице и тяло, в които се съдържат микрогранули.

Това обаче води до два негативни резултата. Първият е, че замърсяват питейната вода, тъй като са прекалено микроскопични и не може да се хванат от по-едрите филтри на пречиствателните станции. Вторият негатив е свързан с морските обитатели, получаващи микрогранули от речните притоци, които може да ги ранят или убият, тъй като не са пригодени за храна.

Най-добре си правете собственоръчно скрабове у дома, използвайки кокосово масло и сода бикарбонат.

Оставянето на самобръсначката под душа

За нищо на света не оставяйте тази вещ на капризите на водата в банята. Самобръсначките са направени от остър метал, който ако не се подсушава след ползване, започва да се изтъпява и ръждясва.

Миенето на косата всеки ден

Дори и да харесвате косата си скърцаща от чистота и затова да посягате ежедневно към шампоана или дори през ден, спрете да го правите. Прекаленото му използване прави скалпа сух и сърбящ.

Вместо това от време на време може да измивате косата си само с вода и да слагате по малко сода бикарбонат в корените. Тази подправка ще направи косата блестяща и ще махне миризмата, ако има такава, от косата.

Къпането с прекалено горещ душ

Ясно е, че има хора, които предпочитат да се сварят, а не да се къпят.

Хладките душове може да не са особено долюбвани, но те са по-добри след тренировка, препоръчват се за по-здрава коса, тонизират, засилват имунитета и дори ни помагат да слабеем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X