Напишете дума/думи за търсене

И тялото се нуждае от изчеткване

Грижим се педантично за почистването, подхранването и ексфолирането на лицето, деколтето и шията, но загърбваме кожата върху останалата част на тялото ни.

Тези от вас, на които спа процедурите не са чужди, знаят, че в повечето центрове предлагат и сухо четкане на тялото. То не само че подобрява естетския вид на кожата, но има и доста здравословни ползи. Прави се преди душ или вана в посока от стъпалата и ръцете към гръдния кош и сърцето.

Ползите от сухото четкане

Една от важните функции на кожата е да подпомага детоксикацията, но ако тя е запушена с токсини и мъртви клетки, няма да успява с тази важна роля.

Сухото четкане подпомага и лимфната система, която е ключов фактор за имунната система.

То помага и на ексфолирането, което позволява на кожата да диша. Прави я по-мека, подобрява състоянието й и дава възможност на хидратиращите кремове да влизат по-дълбоко в нея.

Подобрява кръвообращението към кожата, което подобрява елиминирането на метаболитните отпадъци. Някои експерти твърдят, че сухото четкане повишава енергийните нива и затова го препоръчват като част от сутрешната ни програма.

Намалява целулита. Регулярното четката на кожата помага за омекотяването на втвърдените мастни депа под нея и разнасянето им по-равномерно.

Как да изберем четка

Най-добре да се спрете на натурални материали. Естествените влакна са твърди, но не са неприятно за усещане от кожата. Изберете четка с дълга дръжка, която ще позволява безпроблемно да стигате до по-недостъпните зони на гърба и тези на задната част на краката.

Как да четкаме

Трябва да го правите поне веднъж на ден, за да имате чудесни резултати. Най-добре да му намерите време преди сутрешния душ, ако времето ви позволява. Може да го правите и вечер, но не и преди лягане, защото ще ви енергизира и ще попречи на съня.

Винаги четкайте в посока към сърцето и гръдния кош – това е най-добре за кръвообращението и за лимфния поток. Започнете от стъпалата в посока на горната част на краката с плавни движения. Повторете движенията с ръцете, като започнете от дланите, вървейки към сърцето. След това изчеткайте стомаха и гърба. Избягвайте да четкате лицето, гениталиите си, раздразнени участъци и зони, в които има варикозни вени.

Внимание

Не бъркайте четкането с ожесточено търкане. Натискът с четката трябва е осезаем, но не болезнен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X