Напишете дума/думи за търсене

3 тайни за красиви вежди

Казваме ги веднага: правилната форма, грижите и подходящият грим на веждите. Те могат да направят от всяка жена перфектна красавица.

Формата
От нея започва всичко. Но ако се опитвате да следвате някакви общовалидни препоръки и действате самостоятелно, има риск да се провалите. Затова поне веднъж посетете специалист, който според чертите на лицето ще подбере най-подходящата форма за веждите ви. След това вече можете да я поддържате самостоятелно.

Правилни грижи
Тъй като през деня върху веждите се натрупват прах и нечистотии, вечер има нужда от внимателно почистване. След измиването ползвайте деликатно средство за допълнително почистване – например, мицеларна вода. Частичките мицел в състава й лесно отстраняват замърсяванията и остатъците от грим, а допълнителните растителни екстракти увлажняват и успокояват. Ако след неудачна корекция веждите не растат или растат лошо, следвайте няколко прости стъпки. На първо място, приберете пинсетата. Много жени, опитвайки се да коригират формата, скубят косъмчетата всеки ден. По този начин губите представа за общата картина и може да влошите ситуацията. За бърз растеж и укрепване на веждите, ги мажете всяка вечер с рициново масло – за целта използвайте стара четка от спирала за мигли.

Грим
Макиажът ще ви помогне да постигнете яркост и изразителност на веждите. Избирайте козметиката по следните параметри:
- Ако искате да постигнете натурален ефект, използвайте сенки за очи, които ще подчертаят цвета, и гел, който ще фиксира формата.
- Ако веждите ви са прекалено тънки или след неудачна корекция нямат достатъчно обем, може да ползвате цветен гел с микрофибри. Ако веждите ви по природа не са гъсти, нанесете продукта внимателно и на кожата под тях.
- Ако веждите ви са къси, използвайте молив, най-добре на восъчна основа.
- При избора на цветова палитра в декоративната козметика за вежди, се ориентирайте по цвета на корените на косата. Веждите трябва да съвпадат по цвят с най-тъмните оттенъци на косата ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X