Напишете дума/думи за търсене

Вазелинът – спасителят на красотата

Ако има нещо, за което жените ненавиждат да ги хванат неподготвени, това е външният вид. Понякога и най-изпипаната ситуация може да предложи изненади и неочаквани обрати. Важното е да имате резервен план. А когато става дума за разкрасяване, неговото име е вазелин.

Хулен и често пренебрегван, но с много и хитри приложения. Не струва много и може да се побере във всеки несесер. По-важното е, че може да помогне в критични ситуации, когато друго спасение няма.

Вместо червило

Случвало се е да отпътувате от вкъщи без любимия си цвят за устни. Не че не може да напазарувате червилото в движение, но пет минути преди срещата ръцете ви са вързани. Ако носите поне палитрата със сенки за очи, използвайте мъничко от някой подходящ за устните ви цвят, смесете го с капка вазелин и го нанесете на устните. Не е идеалното решение, но при критични ситуации върши работа.

При напукани пети и сухи лакти

В сезона на отворените обувки и късите ръкави грижата за стъпалата и ръцете е от съществено значение. Ако се окаже, че в последния момент ги забелязвате и се чудите какво да правите с непривлекателната гледка, намажете сухата кожа с вазелин.

За по-дълготраен парфюм

Ароматите обичат да се застояват повече на не твърде суха кожа. Овлажнете китките и зоната, където бихте пръснали парфюм на шията с вазелин.

За сваляне на грима

Някои продукти за разкрасяване може да са доста упорити. Ако нямате подходящо средство за сваляне на грим подръка, използвайте памук и вазелин. Измийте лицето след това.

Вместо спирала и за непокорни вежди

Няма да е същото, като да нанесете от любимата си маскара, но с малко вазелин на миглите може да ги направите поне една идея по-привлекателни. Косъмчетата на веждите пък може да вкарате в правия път, като леко ги пригладите с мазилото.

При боядисване на косата

Особено ако бързате, няма как да не нацапате челото, зоната около слепоочията и ушите с цвят. А оцветеното може да остане по кожата задълго. Не го мислете повече, просто намажете кожата с вазелин, преди да се хванете за четката.

За перфектен маникюр

Все в последния момент го правите, все излизате извън контура на ноктите. После започва мъката с лакочистителя и с клечките за зъби или за уши. Достатъчно. Просто следващия път намажете кожата около ноктите с вазелин.

Срещу цъфтящи краища

Сто пъти минавате покрай фризьора и сто пъти забравяте да се запишете в графика му. Няма страшно, маскирайте цъфналите кичури с малко вазелин и прическата ви отново е във форма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X