Напишете дума/думи за търсене

За какво служи вазелинът в домакинството

На почти всеки се е случвало да го използва по предназначение, но способностите му да се справя с различни всекидневни задачи са големи.

Дъвка, залепнала за дървена повърхност, лесно ще се отстрани с помощта на вазелин чрез намазване на краищата. Следи от козметика по тъкани, особено червило, се премахват, като най-напред се намажат с вазелин. После трябва да се обработят с препарат за петна или за миене на чинии и мястото да се изплакне. Чак след това може да продължи обичайното пране.

Следи от мокри чаши по дърво изчезват след обработка с вазелин. Нанесете на мястото и оставете да действа известно време, преди да изтъркате с мек парцал.

Скърцащи панти и заглавили се една в други тръби на прахосмукучката също е полезно да се обработят с вазелин. Всички дами знаят, че понякога резбата на шишенцата с лак за нокти засъхва и отварянето е трудно. За предотвратяване на проблема на помощ идва вазелинът.

С прозрачното мазило много лесно се сваля пръстен, а вендузата за отпушване ще е още по-ефикасна, ако намажете краищата й с вазелин.

В студеното време клемите на акумулатора се предпазват по-добре от влагата, ако бъдат почистени леко с фина шкурка, а после намазани с вазелин. Той помага и при заяждащ цип. Изделията от кожа пък ще добият нов блясък след обработка с мазилото. Понякога дори и детските козметични средства за баня лютят. Намажете леко очичките на детето преди къпане и всичко ще е наред.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X