Напишете дума/думи за търсене

Приложения на пастата за зъби в домакинството

Тя е изключително важна за ежедневието ни, защото без нея е немислимо да поддържаме добра лична хигиена. И извън случаите, в които сме я използвали за юношески лудории, има безброй полезни приложения. Мнозина не подозират за някои от тях.

С паста за зъби отлично могат да се чистят бижута. Трябва само да са влажни и върху тях да се нанесе малко паста. Леко изтъркване с четка за зъби и изплакване ще направят бижуто блестящо като ново. Същата технология работи отлично и ако сребърни прибори за хранене имат нужда от почистване.

Полирането на хромираните кранове става лесно със сода или оцет, но ако нямате такива, пастата за зъби може веднага да влезе в употреба. Нанесете от нея с влажна гъба върху крана, изтъркайте малко и изплакнете.

Следи от чай и кафе върху порцелан също се чистят с паста за зъби, както и петна от козметични средства върху огледалото.

Ако ножът, с който ще режете сладкиш, мирише на чесън или лук, можете да оправите положението, като го измиете с паста за зъби и го изплакнете добре.

Понякога по масата остават следи от чаши. Премахват се лесно с изтъркване с паста и обикновена салфетка. По същия начин се изтриват следи от маркер върху мебелите.

Зоната над подметките на белите маратонки се замърсява бързо. Ще я почистите лесно, ако нанесете там паста за зъби, търкате с четка и изтриете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X