Напишете дума/думи за търсене

За какво служи старата четка за зъби в домакинството

Стоматолозите съветват да сменяме четката за зъби на всеки три месеца, а дори и по-рано, ако забележим, че косъмчетата й се разрошват. Недейте обаче да я изхвърляте, защото може да послужи за куп неочаквано полезни неща в дома.

Някои ръбчета във фурната, както и в микровълновата печка, са по-трудни за почистване с кърпа или гъба. Но старата четка ще достигне до тях и ще ги обработи. Накрая ще трябва само да избършете с чиста влажна кърпа.

Фугите между плочките ще блеснат, ако ги натъркате с хлорен разтвор, в който четката е натопена. След това трябва да изплакнете повърхността с чиста вода.

Смесителите също се замърсяват. Не ги търкайте обаче с абразиви, за да не нараните повърхността. Може да я направите блестяща, като я почистите с четка, натопена в сапунен разтвор или в специален препарат.

Ако децата обичат да драскат по стените с тебешири и моливи, не се безпокойте. Можете да отстраните следите, като търкате мястото с леки кръгови движения с четка, натопена в пяна за бръснене или паста за зъби. Остатъците отстранете с книжна салфетка.

Клавиатурата на компютъра често се пълни с прах и ситни боклуци, които няма как да се отстранят с обикновена кърпа или салфетка. Но стара четка с твърди косъмчета ще помогне поне малко. Изправете клавиатурата, а с четката опитайте да стигнете по-дълбоко между клавишите. По същия начин може да почистите вентилационните решетки в банята и кухнята. Тези в колата обработете по същия начин, но след това непременно избършете с влажна кърпа, а накрая напръскайте с антисептична пяна, защото по принцип са предразположени към развитие на гъбички и развъждане на бактерии.

Кухненското ренде е едно от най-досадните неща, когато става дума за ръчно миене. Ще е далеч по-лесно, ако използвате стара четка за зъби.

Тя върши чудесна работа и за боядисване на косата в домашни условия, както и за доброто приглаждане на бухнала коса с помощта на лак. С нейна помощ сполучливо се почистват зеленчуци с тънка обвивка, например пресни картофи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X