Напишете дума/думи за търсене

Натурални начини за премахване на зъбния камък

Зъбният камък не е нито лицеприятен, нито полезен за зъбите. Той възпалява венците и може да е причина за лош дъх. Как да се отървете от него и зъбите да заблестят като диаманти?

Сода за хляб и сода

Започнете с този прост, но ефективен метод за отстраняване на зъбен камък. Содата за хляб е мощен агент, който има антибактериален ефект и спомага за избелване на зъбите.

Смесете 1 супена лъжица сода за хляб с щипка сол и поставете част от тази смес върху четката за зъби. Друга възможност е да го добавите към пастата за зъби. Не използвайте този метод повече от веднъж седмично, тъй като това може да доведе до увреждане на емайла.

Портокалова кора

Цитрусовите плодове обикновено са добри при премахването на петна от плаки, защото съдържат киселини. Може директно да търкате с кората зъбите си за 2-3 минути, или да направите паста и да я нанесете върху тях. Каквото и да изберете, изплакнете устата си с хладка вода след това. Повторете няколко пъти седмично.

Лимонов сок

Заменете портокаловата кора с лимонов сок за по-добри резултати. Лимоновата киселина не само разтваря плаката, но и избелва леко зъбите. Потопете четката в лимоновия сок и внимателно натъркайте зъбите. Изплакнете след минута. Не забравяйте, че лимоновият сок е много силен агент и може да причини ерозия на зъбите, затова го използвайте внимателно.

Сусам

Семена от сусам са чудесни по много причини. Като подправка на салатата и кифличките или за премахване на зъбен камък. Те действат като естествен скраб, като едновременно полират и почистват зъбите.

Сдъвчете една супена лъжица сусам. Трябва да се получи нещо подобно на паста, която обаче не трябва да поглъщате. След това измийте зъбите си с тази сусамена паста и суха четка за зъби. Правете това два пъти седмично.

Кислородна вода и вода за уста

Кислородната вода има антимикробни свойства, както и водата за уста. Смесете 1 супена лъжица антисептична вода за уста с 3 супени лъжици 3% разтвор кислородна вода. Направете гаргара с тази смес за няколко минути и изплакнете с чиста вода.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X