Напишете дума/думи за търсене

Отървете се от прах и петна с този алкохол

Глицеринът е най-простият представител на триатомните алкохоли. Той има широк спектър на приложение - използва се в медицината, козметичната индустрия, хранителната промишленост, селското стопанство, но глицеринът е ефективен и в ежедневието. С негова помощ почистването е значително улеснено.

1. Подовете светят

За бързо почистване на подовата настилка от мръсотия, просто добавете няколко капки глицерин в кофата с вода.

2. Отървете се от праха за дълго време

За целта добавете малко глицерин в съд с вода, навлажнете гъба в разтвора и избършете прашните повърхности. Този метод се използва често в музеите.

3. Отстранете петната от дрехите бързо и лесно

Да приемем, че по дрехите ви има петна от горски плодове. В този случай е достатъчно да се третират замърсените зони с глицерин за половин час, след което изплакнете в подсолена вода. За да премахнете петната от чай, кафе или шоколад, трябва да направите каша от глицерин и сол, да я приложите върху проблемните зони и след половин час да отстраните сместа с марля.

4. Погрижете се правилно за кожените мебели

Ако на кожената тапицерия се появят издрасквания, напоете памук в глицерин и избършете мебелите. Препоръчва се процедурата да се повтори два или три пъти.

5. Блестящи прозорци

Лесно е да направите ефективно средство за почистване на прозорци. Необходимо е глицеринът да се смеси с етилов алкохол в съотношение 1 към 10 или да приготвите смес от вода, амоняк и глицерин. Обработката на прозорци с такива съединения ще ви помогне да забравите за прах и мръсотия за дълго време.

Други приложения

Глицеринът се използва и за направата на бельо, кърпи или други артикули по-меки. След изпирането им се прехвърлят в съд с вода и глицерин (5 g от продукта на 3 литра вода), след 20 минути се слагат в друг съд с вода и амоняк (1 ч. л. на 1 литър вода), след което се изплакват и изсушават.
Глицеринът също ще помогне да удължите живота на отрязаните цветя, като добавите няколко капки от него във ваза с вода (една лъжичка на 500 ml вода).

Ако имате много растения в къщата си, не е необходимо да се запасите с множество торове; може да обогатите почвата с помощта на глицерин - 100 ml от продукта на 10 литра вода. Третирането на листата ще помогне да ги предпазите от паразити.

От остатъците от твърд сапун правим течен у дома

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X