Напишете дума/думи за търсене

Как да премахнем мазните петна от дрехите за нула време

Мазни петна често могат да се видят върху дрехите след готвене или хранене. Има няколко доказани начина да се отървете бързо от пресни и упорити мазни петна.

1. Прах за пране и сода. За да премахнете петна от дрехите, достатъчно е да смесите тези два компонента, за да образувате паста. Трябва да се прилага върху мръсните зони с четка за зъби.

2. Глицерин. Този инструмент работи добре със стари петна и дори може да се използва за почистване на нежни тъкани. Достатъчно е да нанесете малко количество глицерин върху петното, изчакайте половин минута и избършете мръсната зона с памучен тампон.

3. Амоняк. Агресивен агент, но се справя добре с мръсотия от всякакъв вид и упорство, особено ефективно почиства синтетичните материали. За да премахнете петното, трябва да разредите чаена лъжичка амоняк с вода, да навлажнете памучен тампон. Избършете петното и го покрийте с парче от естествена тъкан и го изгладете. Това ще пренесе мазното петно върху парчето плат.

4. Трапезна сол. С нея може да почистите всякакъв вид тъкан от мазнини, но е ефективна само при пресни петна. Достатъчно е да ги покриете със сол, разтрийте малко и отстранете мазнотията. Повторете, ако е необходимо.

5. Креда. Ако петното се е образувало върху естествена тъкан, тогава може лесно да го премахнете с помощта на обикновен тебешир. Поръсете натрошената креда върху петното, изчакайте малко, след това премахнете излишното и изперете дрехите.

6. Смесете паста за зъби със сода за хляб и бебешка пудра. Тези продукти ще помогнат за почистване на мазнините върху вълнен материал. Трябва да разстелете дрехите върху равна повърхност, да намажете петното със сместа, да покриете с лист хартия, да изгладите с ютия и да натиснете с нещо тежко. Оставете дрехите за ден, след което изперете.

7. Кока-кола. Тази газирана напитка бързо се справя с мазнините, достатъчно е да накиснете замърсената част от дрехите в нея за 5 часа, след което изперете.

8. Бензин. Намокрете парче плат с бензин, поставете го под мазното петно и покрийте със суха памучна тъкан. Този метод е подходящ за почистване на тъмни дрехи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X