Напишете дума/думи за търсене

С какво да премахнем досадните петна - първа част

Снимка pixabay

Петна по дрехите или домашния текстил, драскотини по любимите обувки, заяждащ цип са обичайни проблеми, с които всеки се е сблъсквал. Понякога времето за реакция е ограничено, друг път няма подходящи материали, с които проблемът да бъде решен. Тогава на помощ идват подръчните средства.

Неприятна миризма от джинсите

Това е проблем, който може да съществува, дори когато панталоните се перат често. Затова сгънете джинсите, сложете ги в плик и ги оставете да постоят във фризера. Така бактериите, които са причината да мръщите нос, ще бъдат унищожени.

Петна по дрехите под мишниците

Смесете лимонов сок и сода за хляб и търкайте. Ако материята е по-плътна, оставете сместа за известно време. После изплакнете и изперете в пералнята.

Миризми по дрехите

Цигарен дим или аромат на готвено се набиват лесно в дрехите, но трудно се отстраняват. На помощ може да дойде водката. Нанесете от нея малко количество върху тъканта, а после изперете в пералнята. Ако обаче нямате много време, просто напръскайте с водка и оставете дрехата на проветриво място.

Неприятна миризма от маратонките

Най-често тя се усеща след тренировка. Затова при първа възможност насипете вътре сода за хляб. Тя ще изтегли миризмата.

Петна от фон дьо тен

Натъркайте мястото с крем за бръснене или напръскайте с пяна за бръснене. Оставете да действа известно време, а после изперете в пералнята.

Петна от червило

Тук на помощ идва лакът за коса. Напръскайте от него върху петното и оставете да действа няколко минути. Изплакнете и сложете в пералнята. Този вариант не е приложим, ако за дрехата е забранено химическото чистене.

Петна от червено вино

Трябва ви бяло вино. Натопете за известно време в него петното от червено, а после сложете в пералнята.

Мазни петна

Нанесете върху мястото от препарата за миене на съдове непосредствено преди прането.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X