Напишете дума/думи за търсене

Неочаквани употреби на бебешката пудра в домакинството

Отдавна сте затворили страницата с памперсите, ританките и бибероните и сигурно вече сте освободили дома си от присъствието им. Не е задължително обаче да изхвърляте опаковката с бебешката пудра, запазете я. Послужете си хитро с нея за някои досадни грижи в домакинството.

Премахнете миризмата на старо от чекмеджето

Не е много практично да поръсите дървената повърхност с пудрата и отгоре да подредите любими предмети. Но ако покриете поръсеното отгоре с подложка, спокойно може да се разделите с упоритата и неприятна миризма, която пази чекмеджето от години. Ако нямате идея какво да подложите на дъното му, обърнете се към стария и вече непотребен ученически атлас, който и без това ви пречи.

Почистете тестето карти за игра

Няма начин емоциите от неделния белот да не са полепнали и по картите заедно с части от менюто. За да почистите картите, сложете ги в найлонов плик и ги поръсете отгоре с пудра. Разтърсете добре и ги избършете с мека кухненска хартия.

Отрежете пътя на мравките

Напудрете трасето, по което се придвижват към кухнята и почти е сигурно, че миризмата ще ги накара да се върнат обратно.

Отстранете мазните петна

Безспорно едно от изпитаните средства за борба със салатените пръски по дрехите или остатъците от обяда по покривката е солта. Но и бебешката пудра има с какво да помогне - с добре абсорбиращата си повърхност.

Заглушете скърцащия паркет

Естественото дърво носи невероятен уют и топлина в дома, дори и когато е на пода. Колкото и качествено да е подреден паркетът обаче с времето се размества и започва да скърца. Ако не искате да ходите на пръсти или съседите да следват с поглед по тавана всяка ваша крачка, запълнете с пудра образувалите се пукнатини. Отстранете излишното количество със сух парцал и се порадвайте на тихите си стъпки.

Не събирайте с прахосмукачка пудрата, която е в повече, рискувате да изсмучете и тази, която вече е попаднала между дървените елементи.

Екстра талк в гумените ръкавици

Ако често миете съдове на ръка, сигурно често слагате гумени ръкавици. Но едва ли вадите нов чифт всеки път, за да запазите свежия си маникюр във форма поне още един ден. Ръкавиците често се слепват след първоначална употреба. Посипете ги отвътре с малко бебешка пудра след използване и ги оставете да изсъхнат. Ще ви се сторят като нови следващия път, когато запретнете ръкави пред мивката.

Развържете верижката на бижуто

Няма нищо по-досадно, а понякога и трудно от развързването на метален гердан без да бъде скъсан или наранен. Достатъчно е да пуснете верижката в кутията за бижута и след време да откриете, че е вързана на фльонга на няколко места. Не се мъчете, поръсете възела с бебешка пудра и внимателно разплетете с клечка за зъби или отворен кламер.

Съвет в аванс: Ако и това лято не сте открили как да махнете пясъка от краката си в края на плажния ден без да се намокрите или да се налага да ви носят до колата, след като сте ги измили, имайте едно наум за пудрата. Натрийте краката си с нея и пясъкът ще падне лесно и на сухо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X