Напишете дума/думи за търсене

9 нестандартни употреби на пастата за зъби в домакинството

Знаете ли, че това козметично средство не върши чудеса само за зъбите? То може да е толкова ефикасно и за смартфона, и за обувките, и за сребърните прибори.

Кои са 9-те необичайни ползи на пастата за зъби в домакинството?

Протрити обувки

Колкото и да пазите любимия си чифт обувки, все ще намерите някоя и друга драскотина върху тях. Намажете кожата с паста за зъби, излъскайте и няма да познаете чепиците.

Следи от пастели по стените

Децата са големи артисти, спор да няма. Обожават да рисуват върху белите стени в хола. Не се косете, има лесен начин за чистенето на пастелите от латекста. Сложете върху влажна кърпа паста за зъби и внимателно натъркайте изографисаните зони.

Сребърни прибори

Колкото по-стари са вилиците и лъжиците от този благороден метал, толкова по-износени ще изглеждат. Но нищо не може да се опре на пастата за зъби. Намажете приборите с нея и оставете да престои през нощта. Измийте и вижте отново безпощадния блясък на среброто. Не се ограничавайте само до посуда, помислете и за бижутата.

Замъглени очила

Обичате да си човъркате нещо в гаража през уикенда? Да майсторите нещо от дърво или да заварявате метал като хоби? Супер, само дето очилат аза тази цел са толкова замъглени, че не може да видите почти нищо през тях. Натъркайте стъклата с паста за зъби, отмийте и се насладете на ясния взор.

Фаровете на колата

Ако ви е свършила течността, с която почиствате фаровете на автомобила, не се кахърете, ами натъркайте с влажен парцал и паста за зъби тези части на колата. Изплакнете и се возете с удоволствие.

Подметките на кецовете

Тези обувки са страхотно удобни, но градските условия не са много благосклонни към тях. Белотата им бързо се превръща в сивота, но пастата за зъби идва като по поръчка. Намажете ги с паста и търкайте все едно са зъбите ви.

Клавишите на пианото

Ако сте музикант, най-вероятно пазите инструмента, на който свирите като очите си. А пък ако той е пиано, то със сигурност не искате да правите компромис с искрящо белите му клавиши. Внимателно почистете слоновата кост с влажен парцал и паста за зъби.

Чаши за кафе

Порцеланът, в който пиете сутрешното си кафе, с течение на времето потъмнява и се сдобива с по-тъмни пръстени. Почистването им е лесно с малко паста за зъби.

Мокри петна върху мебелите

Това определено е нещо, което трябва да се пробва. Всеки има издайнически петна я от чаша с вода, я от чаша с уиски върху дървената маса в хола. Намажете ги с паста за зъби, след това внимателно избършете с влажна кърпа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X