Напишете дума/думи за търсене

3 козметични процедури, които може да направим в обедната почивка

Дефицитът на време не е оправдание за небрежно отношение към външния вид. Най-модният тренд за милиони жени по целия свят е бюти лънч – или грижи за красотата в обедната почивка. Предлагаме ви идеи за 3 козметични процедури, които са идеални за целта.

Професионално почистване на зъбите

Обикновено в най-добрия случай ходим при стоматолога на всеки 6 месеца, или при необходимост. А професионалното почистване без здравословен проблем ни се струва ненужен разход на време и пари. Имайте предвид, че всекидневното миене на зъбите не може да премахне напълно всички остатъци от храна и така постепенно върху емайла се образува плака. Освен че не изглежда добре, плаката е благоприятна среда за развитие на бактерии. Също така, ако не се премахне навреме, тя се превръща в зъбен камък, справянето на който е значително по-сложно. Професионалното почистване на устната кухина може да се извърши с механична четка и специална паста или с помощта на апарат. Който и метод да изберете, имайте предвид, че след процедурата е възможна повишена чувствителност на венците, така че хапнете нещо преди посещението при стоматолога.

Масаж на лицето

Масажът помага за съхраняване на младежкия вид на кожата, укрепва мускулната тъкан и повишава тонуса, но за съжаление рядко намираме време за него. Добра идея е да отделите някоя обедна почивка за тази цел. Резултатът е по-гладка, нежна и стегната кожа на лицето, която усвоява по-добре полезните вещества от козметичните продукти. Масажът на лицето, шията и главата влияе върху общото състояние на организма – намалява умората, подобрява съня, облекчава болките във врата и увеличава работоспособността. Преди процедурата се опитайте максимално да отпуснете мускулите на лицето – притворете очи, отворете леко устата и отпуснете долната челюст – при това положение зъбите не се докосват, езикът се намира в покой и можете спокойно да дишате и през носа, и през устата. По този начин ще улесните максималното въздействие на масажа. За най-добър ефект са необходими 10–12 процедури.

Комплексна грижа за лицето

Използването на обедната почивка за тази цел е особено полезно, когато е необходимо бързо да влезете във форма – например, ако вечерта имате среща или друго важно мероприятие и трябва да изглеждате възможно най-добре. Правилно подбраната процедура е в състояние буквално за минути да направи кожата по-свежа и сияйна. Обикновено комплексната грижа включва почистване, лек пилинг и маска, чиито състав зависи от индивидуалните нужди на кожата ви. В резултат на това се облекчават отоците, изглаждат се фините бръчки, коригира се овала на лицето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X