Напишете дума/думи за търсене

Ако не се пере, сложете го в миялната

Нейно величество съдомиялната отдавна е заела подобаващо място в кухнята. Разпорежда се безкомпромисно с мазното и мръсното по чиниите, а чашите излизат от владенията й като нови. И не само.

В миялната машина може да сложите далеч по-нестандартни неща от кухненска посуда.

Пластмаса от всякакъв вид

Като започнете от детските играчки и стигнете до сапунерката и поставката за четките за зъби. Гребенът за ресане, малката кофа за отпадъци, щипките за простиране и всички подвижни части от вътрешността на хладилника, стига да може да се поберат в машината. Дори силно замърсените и мазни филтри на абсорбатора.

Съвет: Ако замърсяването по тях е много упорито, опитайте да ги сварите. В буквалния смисъл на думата. Налейте вода в дълбока тенджера и я оставете да кипне. Започнете да прибавяте лъжица по лъжица 1/2 ч.ч. сода за хляб. Внимавайте, защото кипи и пръска. Потопете решетката, докъдето е възможно и оставете содата и високата температура да свършат работа си, обърнете филтъра и го потопете от другата страна.

Изкуствени цветя

Със сигурност ако са прашни ще изглеждат още по-изкуствени отколкото ви се иска. Спокойно може да ги пуснете на кратката програма в миялната.

Зеленчуци

Особено кореноплодни. Знаете какво става с картофите, които току що сте донесли от магазина. Заедно с тях сте си донесли и поне две шепи пръст. Изтръскайте зеленчуците добре и ги подредете на горния ред на миялната машина. Пуснете ги да се изплакнат на най-късата програма без препарат. Добавете и морковите, ряпата, цвеклото, даже прясната връзка магданоз и копър. Оставете ги да се отцедят добре, изключете машината преди да започне да суши.

Обувки

Стига да не са изработени от материал, който би пострадал при обилно поливане с вода и под агресивното въздействие на препарат. Просто ги оставете вътре и машината ще свърши сложната работа с почистването вместо вас.

Съвет: Спортните обувки бързо губят свежестта на белия си цвят. Ако и вашите вече изглеждат по-скоро сиви, може да ги почистите на ръка със стара четка и паста за зъби.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X