Напишете дума/думи за търсене

Необичайните употреби на чорапа в домакинството

Във всеки дом рано или късно се поява един чорап, защото другарчето му по чифт се е загубило. Не бързайте обаче да изхвърляте оцелелия! Ето защо.

Ако сте загубили калъфа си за чадър, чорапът може да влезе в неговата функция. Винаги може да го използвате и като парцал за полиране на повърхности, особено ако е вълнен.

Нарязан на ленти, чорапът ще свърши работа като наколенки по време на домашни дейности. Случвало ли ви се е през зимата сутрин да намерите чистачките на колата си залепнали за стъклото? Ако да, може да вземете мерки, като нахлузите върху тях по един чорап от вечерта.

Вече стана дума, че единичният чорап може да се използва за полиране. Той ще е също толкова ефикасен и като калъф за почистващия моп. Освен това с негова помощ чудесно се почистват щори, особено алуминиевите.

Чорапът отлично премахва прахта от листата на растенията, вентилационните решетки и други подобни повърхности. Ако трябва да почистите тясно или труднодостъпно пространство, нахлузете чорапа на нещо дълго и действайте!

Изгубили сте дребни предмети или пък на пода има разпилени дребни стъкълца. Може да ги съберете лесно, като наденете чорап на всмукващата тръба. Най-лесно става с по-тънък. По този начин струята ще засмуче търсения предмет, но той няма да влезе в контейнерчето с боклуците в прахомукачката. Единичният чорап може да се използва и за направата на ароматна торбичка. Трябва само да го напоите с любимото си ароматно масло, да го напълните с любими билки и да го поставите в гардероба.

Суха грейка за топли компреси може да се направи, като чорапът се напълни с костилки от череши или вишни или ориз. Зашийте свободния край, а когато се налага да си помогнете, загреете в микровълновата и наложете на проблемното място. В хладното време се случва стъклото на автомобила да се изтопи отвътре. Ако не искате да търкате, използвайте чорап. Напълнете го със зрънца за котешка тоалетна и го затворете добре. Поставете го под предното стъкло и почакайте 5 - 10 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X