Напишете дума/думи за търсене

Изненадващи употреби на белината в домакинството

Когато става дума за продукти, които може да се от първа помощ за домакините, не е тайна, че ябълковият оцет и содата за хляб са най-универсални помощници. Истината е, че има и други претенденти за светлината на прожекторите.

Вземете например белината. Със сигурност това е препарат, до който не искате вашите деца да припарват, но пък върши чудеса в поддържането на дома във вида, в който ви е угодно.

1. Лъска чашите до блясък

Какъв е смисълът да изваждате на показ най-красивите си чаши, ако не може да скриете мазните и лепкави петна от тях. За да разрешите проблема, просто добавете 1 чаена лъжичка белина към препарата за миене на чинии. Изплакнете и готово. Не е нужно да търкате.

2. Сертифициран убиец на плевели

Ако не може да се отървете от онези досадни плевели, които растат между плочките в двора, извикайте белината на помощ. Дори и най-лекото капване от нея в корените на чимчетата, ще реши проблема. Същото се отнася и за свежо зеления, но досаден мъж в градината, който често ви подхлъзва.

Ако искате да се отървете от него, добавете чаша белина към 4 литра вода и напръскайте натрапника.

3. Стерилизирайте инструментите за градината

Звучи странно, но ако сте запален градинар и обичате свежестта на собственоръчно отгледани цветя, тогава със сигурност знаете какви усилия ви коства. Използвайте белина, за да стерилизирате лопати и останалите инструменти за градинарство. Това е нещо, което всички градинари трябва да правят от време на време, за да застраховат растенията от различните ъгли на градината от взаимно заразяване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X