Напишете дума/думи за търсене

Пакетчетата чай имат приложение и в домакинството

Има ги във всеки дом, в който обитателите обичат чай. Но най-често ги изхвърляме веднага след като сме си направили горещата напитка. А те могат да свършат още куп полезни неща. Затова не ги пращайте веднага в боклука, а се възползвайте от тях.

Срещу петна

С пакетчета от чай може да се изчисти петно от килима. Събирайте използвани пакетчета в хладилника. Когато са достатъчно, смесете съдържанието им и го навлажнете. Наложете го върху петното и изчакайте, докато всичко изсъхне. После лесно съберете сухия остатък.

Премахване на миризми

Котешката тоалетна ще мирише доста по-малко, ако в нея добавите листенца от изполвани пакетчета. Ако пък сложите 5 - 6 от тях на дъното на кофата за боклук, ще неутрализирате специфичния "аромат".

Когато режем лук или чесън, по ръцете винаги остава специфична миризма. Тя ще изчезне, след като разтъркаме за известно време 1 - 2 пакетчета. Обувки, които миришат, могат да бъдат спасени, ако в тях вечер се поставят пакетчета.

Освежител

Пакетчето може да е освежител за въздуха. Достатъчно е да капнете в него няколко от предпочитано етерично масло.

Мазнини

Мазнините от съдовете се отмиват много по-лесно, ако преди това те са били накиснати в гореща вода заедно с 2 - 3 пакетчета чай.

За краката и тялото

Загрубялата кожа на петите омеква, ако киснем краката в топла вода с пакетчета чай. От тях може да поставите и във ваната, а ефектът ще е същият - по-мека и свежа кожа.

Козметично средство

Пакетчетата от чай влияят благотворно на уморените очи. Трябва само да полежите за около 15 минути със затворени очи, върху които са поставени влажни пакетчета. Домашната процедура премахва фините бръчки и прави кожата в зоната по-свежа. Финално изплакване на косата с предпочитан като аромат чай, я прави мека и блестяща.

Очила

Натъркването на очилата леко с влажно пакетче и изтъркването с мек и сух текстил гарантира идеалния вид на очилата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X