Напишете дума/думи за търсене

Необичайните употреби на чорапогащника в домакинството

Само дамите знаят колко е важно чорапогащникът да е здрав. И обикновено когато се появи бримка, го изхвърлят незабавно. Но всъщност той има куп полезни приложения в ежедневието. Ето някои от тях.

Заради еластичността си чорапогащникът е чудесен за подпомагане на тежки растения в градината. Той е мек и няма да увреди стеблата и листата, но може да поеме елегантно част от теглото на голям плод или зеленчук. Подходящ е и за зимата, когато с него някои растения може да се увият и да се запазят от студа.

Вместо да съхранявате лука и чесъна в найлонови торби, може да го направите с помощта на чорапогащник. Хем ще са увити, хем ще дишат.

Чорапогащникът е добър помощник, когато мястото в багажа не е голямо. Поставените в него дрехи трябва да се притиснат добре, а после да се навият на руло. След това подреждането на куфара е доста по-лесно.

Ако сте загубили дребен предмет, наденете на тръбата на прахосмукачката парче от чорапогащник. Така при чистене търсеното ще бъде открито по-лесно и няма да бъде засмукано.

Чорапогащникът върши отлична работа и за почистване на обувки, за пълнене на възглавници и дори за връзване на найлоновата торба за боклук към коша, за да не пропада тя надолу.

Може да се използва още за премахване на прах, на косми от тъмен текстил, като цедка или за укрепване на капачката на опасни препарати, които биха могли да се разлеят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X