Напишете дума/думи за търсене

Шапката – зимният моден диктатор

Шапките са очарователен аксесоар и се предлагат в толкова различни разновидности, че е модно кощунство да пренебрегнем някои от тях. Ако непрекъснато се сдобивате с нов чифт и нов модел, а все се чудите кога и с какво ще ги носите, нека ви помогнем с някои предложения.

В крак с марсалата

Няма правило, което повелява цветът на шапката да е неутрален. Усмихнете зимата с така модната марсала, пък макар и официален цвят на миналата година. Ако искате да подсилете ефекта на тая краска,изберете боти на платформи в същия цвят, разкъсани скини джинси, пуловер и късо яке в багра, подобна на марсалата. Може да вкарате допълнителен акцент в тоалета си, грабвайки подръка чанта, която е на светлинни години от основния колорит.

В лежерното на деня

Предстои ви дълъг ден, в който най-вероятно ще походите доста. Изберете удобни боти или обувки с ергономична подметка. Клин или по-прибрани панталони са винаги удачно решение за повечко пешеходни километри. Късо сетре, сако или джемпер също са добре дошли. Не забравяйте, разбира се, шапката. Тя може да е в тотално различен цвят, същото важи и за чантата. Ако пък искате да усмихвате около себе си, сменете връзките на обувките с цветни, които да комуникират с оттенъка на чантата.

Плетена топлина

Каква зима би била, ако не ни прикани да извадим плетените шапки и шалове. Помпоните, гетите, чорапите, подаващи се над горния ръб на ботушите, и големите яки на пуловерите са другите задължителни елементи на гардероба ни за студеното време. Ясно е, че дънките са целогодишни.

С ретро привкус

Това палто е създадено за тази шапка, нали? Не долавяте ли духа, лъхащ от романите на Реймънд Чандлър? Има нещо криминално добро в тази комбинация. Разбира се,винаги има място за свръхголям шал – един от най-горещите трендове в момента. Ако улиците са сухи, винаги може да извадите от шкафа с обувки такива с принт или да дадете акцент с чанта в ярък цвят.

Рокендрол мацка

Дайте още по-голяма модна категоричност на шапката, събирайки я на едно с кожено яке с повече ципове. Кожен панталон и дънки са варианти, с които няма как да сбъркате. Ако пък сте още по-екстремни и студът не ви плаши съвсем, допълнете вида си с къса блуза, показваща стегнатия ви корем.

Перфектност през зимата

Нищо не заявява по-добре, че разбирате от мода, от велурени боти, широк пуловер в графитен цвят, кашмирен шал с ресни в един от всичките нюанси на сивото и широкопола шапка. Чантата задължително трябва да е огромна, но пък не ламти за същия колорит като някоя от дрехите или другите аксесоари. Една по-видима гривна или часовник са добър завършек на аутфита.

Бийни и кецове

Това, че е студено, не бива да ни спира да изглеждаме закачливо. Клин с промазани орнаменти, високи кецове, палто тип сако, шал и задължителното бийни. Ако клинът е по-къс и не стига до глезените, винаги може да го допълните с цветни гети или закачливи чорапи на хоризонтални или вертикални райета.

Щипка винтидж

Всички сме въздишали по тоалетите на Одри Хепбърн във филмите й. Няма нужда да съжаляваме, че не сме живели по нейно време, защото и сега може да се върнем във винтидж ерата само с едно намигване към модата. Всичко, което трябва да направите, е да се сдобиете с рокля с копчета и колани по маншетите, да украсите главата си с квадратна шапка с козирка и да вкарате оня сластен поглед, присъщ на фаталните красавици от отминали времена.

Перфектният аксесоар

Какво по-чудесно допълнение към рошавото ни палто, фигуралния ни колоритен чорапогащник, неутралните откъм цвят боти и плетените ни рокля и шал от федора в подобен нюанс на този на обувките.

Ягодка върху главата

Зимата не трябва да ни възпира от игриви модни избори. Представете си колко по-усмихнати лица ще виждате около себе си, ако подберете плетена шапка във формата на бухал, такава със закачлива апликация или наподобяваща горски плод.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X