Напишете дума/думи за търсене

Необичайните употреби на хартията за печене в домакинството

Тази хартия е в домакинството от 1927 година насам и най-често е наричана пергаментова. Известна е и като хартия за печене, но всъщност може да се използва за още куп полезни неща. Ето някои от тях.

Хромирани повърхности

Те са стилни, но искат и добра поддръжка. Изтъркването им с хартия за печене ще ги остави чисти и красиви за по-дълго време. Това е така заради восъка в хартията, който оставя защитен слой. Тя е и отличен начин да се премахнат следите от пръсти от хромираните повърхности.

Мивката

При теч от тръбата под нея хартията за печене може да служи за временно решение. Свалете проблемната част и обвийте резбата с хартия.

Почистване на ютията

Ако е замърсена, може лесно да я изчистите, като загрята я прокарате няколко пъти върху хартия. Може да добавите и сол, ако зацапването е по-сериозно.

Микровълнова

Ще я миете по-рядко, ако покривате съда с хартия, за да не се опръскват стените.

Книгите

Ако сте намокрили случайно книга или тетрадка, поставете между засегнатите страници листове пергаментова хартия. Ще изсъхнат по-бързо и няма да пострадат твърде много.

Боя

Когато правите ремонт, но не сте изразходили цялата кутия с боя, за да я предпазите от образуването отгоре на кора, изрежете подходящо парче хартия за печене и го поставете под капачката.

Сирене

Неговият вкус ще се съхрани по-добре, ако го държите увито в хартия за печене.

Цип

За да не заяжда, преминете през него няколко пъти с пергаментова хартия.

Дрехи

Тези, които са от естествени тъкани ще се съхраняват по-добре, ако са увити в пергаментова хартия. Това е така, защото тя не пропуска влагата, миризмите и дори светлината. Този начин на съхранение е много подходящ, когато прибирате зимните или летните дрехи при смяна на сезоните.

Животните

Домашните любимци изпитват дискомфорт от статичното електричество, което може да се натрупа в козината им. Изтъркване с хартия за печене решава проблема

Повърхности

На места, които често се цапат, например плота в кухнята, може да слагате хартия и след работа просто да изхвърляте замърсеното парче, вместо да търкате.

Отварачки

Понякога заради трохи отварачката за консерви може да работи по-трудно. Същото се отнася за ножиците. Почистете ги с пергаментова хартия.

Снимки goodhouse

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X