Напишете дума/думи за търсене

Сладкиш с фъстъчено масло

Необходими продукти:

85 г масло

1/4 ч.ч. фъстъчено масло

1 ч.ч. натрошен черен шоколад

1 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

щипка сол

1 ч.ч. кафява захар

1 ванилия

1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса С. Покрийте кръгла форма за печене с намаслена хартия.

2. Смесете в купа брашното, солта и бакпулвера и оставете настрана.

3. С миксер разбийте в отделен съд маслата, захарта и ванилията на средна скорост, докато се смесят добре. Добавете яйцето, разбъркайте отново и накрая сухите съставки. Прибавете натрошения шоколад.

4. Изсипете равномерно във формата и загладете тестото. Печете 20 мин, или до зачервяване. Сладкишът трябва да остане по-мек в средата, отколкото по ръба. Оставете да изстине и сложете в хладилник за няколко часа.

Изобилие от витамин Е, магнезий, калий. Всичко това в лъжица фъстъчено масло. Противно на схващането, че то е много калорично и от него само се пълнее, маслото е мощен антиоксидант, полезно е за мускулите и костите и е добър приятел на имунната система.

Търсете сп. "Рецепти за здраве", за да имате винаги подръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X