Напишете дума/думи за търсене

Плодова панакота

богато на витамин А

лесно

15 мин+охлаждане

5 порции

298 ккал

мазнини 27,6 г

въглехидрати 18,4 г

протеини 2,2 г

холестерол 98 мг

фибри 1,9 г

необходими продукти:

400 мл гъста готварска сметана

4 с.л. захар

1 ванилия

1 1/4 ч.л. желатин

плодове за пасиране

начин на приготвяне:

1 Сложете сметаната със захарта в съд на слаб огън на котлона. Щом захарта се разтопи, увеличете температурата и оставете да къкри 3 минути. Добавете ванилията.

2 Дръпнете сместа от котлона и поръсете желатина равномерно по повърхността й. Оставете го за около 1 минута да набъбне, а след това го разбъркайте добре, докато се разтопи.

3 Налейте крема в десертни чаши, покрийте ги с прозрачно домакинско фолио и ги сложете под наклон в хладилника да се стегнат.

4 Гарнирайте с прясно пасирани плодове или със сладко преди сервиране.

За да закрепите стабилно чашите под наклон в хладилника, поставете ги в кора от яйца или в топка намачкано алуминиево фолио.

за още срещи с любими кулинарни блогъри и известни личности, които са виртуози в кухнята, практични съвети, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете любимото си обновено списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X