Напишете дума/думи за търсене

Карамелена панакота

Необходими продукти:
400 мл гъста готварска сметана
4 с.л. захар
1 ванилия
1 1/4 ч.л. желатин
карамелен сос за гарниране
начупени ядки

Начин на приготвяне:
1. Сложете сметаната да се затопли на слаб огън на котлона. Добавете захарта. Увеличете температурата и оставете да къкри за няколко минути. Добавете ванилията.
2. Дръпнете сместа от котлона. Накиснете желатина в малко вода, докато набъбне. Добавете го към сметаната и разбъркайте добре, за да се разтопи.
3. Налейте крема в десертни купички, покрийте ги с прозрачно домакинско фолио и ги сложете в хладилника да се стегнат.
4. Гарнирайте десерта с карамелен сос и начупени ядки преди сервиране.

Използвайте готов карамелен сос или го пригответе сами в домашни условия. Сложете 2 с.л. захар в малък съд на котлона с няколко капки вода. Щом захарта започне да потъмнява, дръпнете карамела от огъня и добавете внимателно няколко чаени лъжички сметана до получаване на желаната гъстота на соса. Част от него може да добавите към сместа на панакотата преди да я налеете в купичките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X