Напишете дума/думи за търсене

Панакота с пушена сьомга

необходими продукти:

150 г пушена сьомга

2 ч.ч. течна сметана

2 ? ч.л. желатин на прах

1 с.л. захар

3 с.л. хайвер от сьомга

начин на приготвяне:

1 Изсипете сметана в тенджера, а отгоре поръсете с желатина и оставете да постои 5 мин.

2 На средно висока температура разтопете желатина. След това добавете сьомгата и захарта и усилете температурата до най-висока.

3 В момента, в който дъното на панакотата започне да къкри, махнете от огъня и внимателно я сложете в блендера.

4 Пюрирайте, докато стане течна, и пресейте през фино сито.

5 Изсипете течната панакота в малки формички за печене. Оставете в хладилника поне 6 часа.

6. Извадете панакотата от формичките и върху всяка поставете по 1 ч.л. хайвер и парченце сьомга.

Малък съвет: За да извадите по-лесно панакотата от формичките, затоплете дъното на всяка в топла вода.

Сьомгата си е спечелила репутация на храна, която подпомага сърдечното здраве заради високото си съдържание на омега-3 мастни киселини. Ако поне веднъж на седмица консумирате ястие с тази риба, то рискът от инфаркт, сърдечна аритмия, високо кръвно и високи триглицериди в кръвта намалява драстично.

За повече вкусни рецепти и съвети от специалисти търсете новия брой на списание "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X