Напишете дума/думи за търсене

Как да направим домашен пастет и колбаси (+рецепти)

Трябва да ядем само онова, което сме отгледали и направили сами. Тази теория, макар да е малко крайна, печели все повече привърженици. Дори да не сте от тях, сигурно ви се е случвало да подквасите млякото вкъщи или да се зачетете как се прави домашен хляб. Може да не изпадате в крайности, но при всички случаи ще сте сигурни какво сервирате на семейството си, ако приготвите някои основни храни вкъщи.

Вече научихте как да си приготвите сами кисело мляко, сирене, кашкавал, ябълков оцет и моцарела. Продължаваме с още по-интересни рецепти.

Домашен пастет от телешки дроб

Необходими продукти:

1 кг телешки дроб

750 мл прясно мляко

150 мл течна сметана

125 г масло

2 глави лук на ситно

150 мл уиски

1 ч.л. бахар

1 дафинов лист

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1 Нарежете телешкото на филии и го потопете в млякото. Оставете го няколко часа, след което го запечете на тиган от всички страни.

2 Запържете лука в половината масло, добавете му дафиновия лист и фламбирайте с уискито. Когато течността се изпари, махнете от котлона и добавете останалото масло. Извадете дафиновия лист и оставете да се охлади.

3 Блендирайте месото, добавете му маслената смес и сметаната, бахар, сол и пипер на вкус и разбъркайте хубаво, а най-добре минете пастета още веднъж през блендер или чопър.

4 Разпределете пастета или в малка форма за кекс, най-добре силиконова, или в буркани, и съхранявайте в хладилник.

Домашен колбас

Необходими продукти:

1 кг свински врат

черен пипер

сушена мащерка

кимион

сол

Начин на приготвяне:

1 Разстелете парчето месо и го овкусете добре от всички страни с подправките.

2 Завържете го с конец от единия край до другия.

3 Сварете го в тенджера под налягане за половин час.

4 След като се охлади, съхранявайте го в хладилник.

за още срещи със специалисти по здравословно хранене, вкусни предложения, практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите летни вкусни предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите кои храни са подходящи за плосък корем. Ще разберете кои са тайните на хляба с квас и как се прави величествен домашен сладолед. Тук са и шест идеи за ястия с кръстоцветни зеленчуци, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите безалкохолни напитки по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения със сирена.

Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни омлети.

Ще ви срещнем и с естрагона, който придава изискан аромат на гозбата, а наш специален гост е Анатолий Попов от “Кухнята на Tolik”, който споделя кулинарните си съкровища.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца. Ще ви запознаем и с испанската кухня, която е микс от вкусното на гърците и римляните.

От астролога и нумеролога Алена ще научите, че болестите са лечими, стига да осъзнаете коя е грешката, която ги е предизвикала. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X