Напишете дума/думи за търсене

Домашен пастет от телешки дроб

необходими продукти:

1 кг телешки дроб

750 мл прясно мляко

150 мл течна сметана

125 г масло

2 глави лук на ситно

150 мл уиски

1 ч.л. бахар

1 дафинов лист

сол и черен пипер

начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото на филии и го потопете в млякото. Оставете го няколко часа, след което го запечете на тиган от всички страни.

2. Запържете лука в половината масло, добавете му дафиновия лист и фламбирайте с уискито. Когато течността се изпари, махнете от котлона и добавете останалото масло. Извадете дафиновия лист и оставете да се охлади.

3. Блендирайте месото, добавете му маслената смес и сметаната, бахар, сол и пипер на вкус и разбъркайте хубаво, а най-добре минете пастета още веднъж през блендер или чопър.

4. Разпределете пастета или в малка форма за кекс, най-добре силиконова, или в буркани, и съхранявайте в хладилник.

За още вкусни рецепти, практични съвети и разговори със специалисти търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X