Напишете дума/думи за търсене

Лесни и оригинални рецепти с боб

Бобени кюфтенца

Сварете 2 чаши боб, намачкайте го и го смесете с 2 яйца и 50 г хляб, предварително накиснат в прясно мляко. Овкусете със сол и черен пипер и запържете или запечете на скара. Сервирайте със сос по избор.

Пастет от боб

Сварете 2 чаши боб, намачкайте го и го смесете с 1 глава ситно накълцан червен лук, 1-2 счукани скилидки чесън, сока от 1 лимон, 2 ч.л. горчица, няколко стръка джоджен, сол, зехтин и черен пипер. Сервирайте върху хляб с квас.

Крем супа от боб

Задушете 1 стрък праз, нарязан на ситно, в олио или зехтин за готвене. Добавете и 5-6 скилидки чесън. Изсипете 1 голяма консерва боб, като предварително сте изхвърлили течността от буркана и сте изплакнали зърната. Долейте 1 л вода и варете 10-15 мин. Махнете от котлона и пасирайте всичко. Накрая осолете на вкус. Сервирайте с лъжица заквасена сметана и стръкче див лук или джоджен.

Боб в картофени лодки

Сварете 4 големи картофа, завийте ги в алуминиево фолио и ги запечете във фурната за 30 мин. Задушете лук, чесън и люта чушка и добавете към тях 3 с.л. доматено пюре. Сварете 2 чаши боб и, след като го отцедите, го добавете към лука и доматите. Овкусете с червен пипер, чубрица и сол. Разбъркайте и задръжте на котлона 5-6 мин. Разрежете картофите на половинки, издълбайте ги като лодки и ги напълнете със сместта. Полейте със зехтин и запечете кратко.

Търсете списание "Рецепти за здраве", за да имате винаги подръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.


В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите кои са кулинарните трендове за 2020-а, както и кои са 5-те храни, които може да ядем по всяко време. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за брънч, които са спасение за уикенд поспаланковците. Ще ви запознаем с тънкостите на албанската кухня, с полезността на кедровите ядки и с меню, подходящо за спиране на цигарите. Ще разберете как се прави златен сироп. Предлагаме шест рецепти за мезета за бяло вино и розе. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какво ядат в различните страни за късмет през новата година.
Наш специален гост е Ивелина от блога „Добра храна от Иви“, която твърди, че една гозба трябва да ухае на много подправки. Попаденията в броя са на Кремена от Cook With A Smile, която ще ни обясни как се готви с квас.
В броя ще откриете 15 съвета за готвене с по-малко калории, детско меню, както и такова за услужлива памет.
От рефлексолога и лечител Саджит Аден ще научите как с балансиране на енергията в организма болката изчезва. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X