Напишете дума/думи за търсене

Какаов сладкиш

богато на флавоноиди

лесно

18 порции

85 мин

За една порция:

342 ккал

мазнини 17 г

холестерол 61 мг

въглехидрати 41 г

протеини 5,4 г

фибри 1,6 г

необходими продукти:

3 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

щипка сол

1 ч.л. разтворимо кафе

1/2 ч.ч. какао

200 г масло

1/3 ч.ч. маргарин

3 ч.ч. захар

5 яйца

1 ч.ч. мляко

1 ч.ч. черен шоколадов чипс

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 160-170°С. Пресейте сухите съставки заедно.

2 Разбийте в купа маслото, маргарина и захарта до получаване на пухкав крем. Сложете яйцата, половината от сухите съставки, половината от млякото и разбъркайте. Добавете останалите съставки.

3 Прехвърлете тестото в намаслен и поръсен с какао съд за печене. Сложете сладкиша да се пече около 80 мин, или докато клечка за зъби излезе чиста.

Вместо шоколадов чипс, използвайте начупен шоколад.

За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X