Напишете дума/думи за търсене

Сметанов сладкиш със сладко

 богато на витамин А

лесно

8 порции

10 мин + охлаждане

322 ккал

мазнини 14,9 г

въглехидрати 45 г

холестерол 48 мг

протеини 3,2 г

фибри 0,6 г

необходими продукти:

1 блат за торта

2 ч.ч. течна сметана

200 г заквасена сметана

1/2 ч.ч. пудра захар

2 ванилии

400 г сладко

начин на приготвяне:

1 Сложете блата на дъното на форма за торта с откопчаване.

2 Разбийте течната сметана с пудрата захар с миксер до сгъстяване. Добавете заквасената сметана и ванилиите.

3 Сложете половината от получения крем върху блата, оформете широка и немного дълбока вдлъбнатина в крема. Разбъркайте сладкото добре с вилица. Разпределете го в сметановата вдлъбнатина. Покрийте плътно отгоре с останалата разбита сметана.

4 Сложете формата в хладилника за няколко часа.

Гарнирайте сладкиша с пресни плодове според сезона и предпочитанията си. Може да ги добавите в сладкото или в сметаната.

В сп. "Рецепти за здраве" ще откриете съвети за хранене и добро здраве от най-големите специалисти в България, трикове за заети хора и за ограничен бюджет, тайните на най-популярните ни кулинарни блогъри и вкусни предложения.

В новия ни брой ще намерите изкусителни предложения, с които ще впечатлите и най-изтънчения кулинар. Ще научите кои са най-полезните храни, които често изхвърляме, и кои предпазват от задаващите се настинки. Ще разберете кои продукти може да замразявате. Ще ви срещнем и с чудесата на азиатската кухня. Тук са и шест идеи за вегетариански ястия.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“, както и съвети за приготвяне на различни видове сосове.
От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите рецепти за кюфтета по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения за нисковъглехидратни вечери.
Ще ви срещнем и с еликсира индийско орехче, с който е добре да се внимава, а наш специален гост е Еми от „Кулинарни вдъхновения с Еми“, която споделя нейните кухненски мистерии. А от корицита ни вкусно ви намига шоколадовия безглутенов пай на Бианка Йовчева от „Вкусно с Бети.
В броя ще откриете меню, подходящо за деца, както и таковасрещу безсъние. Ще ви запознаем и с арменската кухня – древна и облизваща кухнята.
От специалиста по хранене Емилия Белчева ще научите как намаляването на синята светлина помага за отслабването. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X