Напишете дума/думи за търсене

Шоколадов сладкиш с тиквички

Необходими продукти:

100 г масло

3/4 ч.ч. кафява захар

2 яйца

1 ванилия

1 2/3 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч. какао

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. инстантно кафе

1 тиквичка

1 ч.ч. шоколадов чипс

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 170°С и намаслете правоъгълна форма за печене.

2. Разтопете маслото за 1 мин в микровълновата фурна. Добавете кафявата захар, разбийте, а след това прибавете яйцето и ванилията. Разбъркайте добре.

3. Смесете брашното, какаото, солта, содата, бакпулвера и кафето в отделен съд. Добавете маслената смес към сухите съставки и разбъркайте, така че да се смесят добре, тъй като тестото е гъсто. Сложете настърганата тиквичка и шоколадовия чипс.

4. Прехвърлете тестото във формата за печене и я сложете във фурната за около 60 мин или до готовност.

Ако предпочитате по-сладкия вкус, добавете по желание малко мед към рецептата.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X