Напишете дума/думи за търсене

Сочен сладкиш с моркови

Необходими продукти:

4 яйца

200 мл олио

150 г пудра захар

50 г кафява захар

140 г настъргани моркови

1 ванилия

225 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. джинджифил на прах

щипка сол

50 г натрошени орехи

за крема:

150 г крема сирене

50 г масло

70 г пудра захар

1 ванилия

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180°С. Разбийте и двата вида захар с яйцата, олиото и ванилията. Смесете брашното, солта, бакпулвера, содата, канелата и джинджифила. Обелете и настържете морковите. Прибавете течните съставки към сухите, добавете морковите и орехите.

2. Намаслете и покрийте 2 тави (диаметър 20-22 см) с хартия за печене и изсипете по равно тестото в тях. Сложете ги във фурната и печете 30 мин или до готовност. Оставете да изстинат и отстранете хартията.

3. През това време пригответе крема, като добавите сиренето, маслото и ванилията към захарта. Разбърквайте, докато се смесят напълно и кремът стане хомогенен.

4. Намажете обилно единия блат на сладкиша и покрийте с втория. Поръсете отгоре с пудра захар по желание.

Малък съвет: Увеличете двойно количеството на крема сиренето, маслото и захарта, ако искате да намажете сладкиша с крем отстрани и отгоре.

Морковите са богат източник на бета-каротин. Полезни са за очите и сърцето. Редовната им консумация намалява нивата на холестерола. Забавят стареенето на клетките, подхранва кожата и помага в борбата с бактериите в устната кухина.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще впечатлявате и семейство, и гости. Ще научите по какво се различават синтетичните витамини от натуралните и и дали може да заменят разнообразното хранене. Ще разберете повече за коварните храни, които всеки ден консумираме, и какви може да бъдат техните странични ефекти. Тук са и шест ястия с месо, подходящи за лека вечеря.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите сладкиши по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни палачинки за съботната сутрин. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кимиона – подценения извор на здраве, а наш специален гост е Славея Николов от Tasty Food for Busy Mums, която споделя рецепти чак от Лондон. От Стаси Петрова, създател на блога „И трохичка не остана“, ще научим какви са сладките й кулинарни попадения от последните месеци.

В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на перфектното барбекю – от това как да избирате месото за него през маринатата и до изпичането, както и как да станете виртуози на домашните бургери. Тук е и седмично меню срещу целулит. Ще ви посъветваме как да станете майстори на салатения дресинг. Ще ви срещнем със средиземноморската кухня, сочена като храната на дълголетниците.

От консултанта по хранене и фитнес треньор Страхил Иванов ще разберете как всеки може да изглежда добре с готвена храна и без лишения. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X