необходими продукти:
1/3 ч.ч. брашно с набухвател
1/3 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. ябълково пюре
1 1/2 ч.ч. орехи
1 ч.ч. фурми
3/4 ч.ч. сушени кайсии
1/3 ч.ч. сушени череши
1 ч.л. канела
щипка бахар
начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 170°С. Пригответе дълбока правоъгълна метална форма за печене и я намажете добре с мазнина.
2. Начупете орехите. Разполовете кайсиите и черешите, почистете фурмите. Смесете в купа брашното, захарта и ябълковото пюре. Разбъркайте добре до смесване. Добавете останалите съставки и прехвърлете полученото тесто във формата за печене. Натиснете добре, за да не остава въздух между ядките и сушените плодове. Заравнете с леко навлажнена впатула.
3. Сложете формата във фурната и печете около 40 мин.
Сушените череши може да замените със стафиди или сушени боровинки. Разнообразете по желание състава на ядките, като добавите бадеми и лешници.
За още неустоими рецепти, съвети за бързо и здравословно готвене и съвети на специалисти търсете новия брой на сп. "Рецепти за здраве".
В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще задоволите и най-взискателното небце. Ще научите повече за рационалната кухня и как да спрете да изхвърляте храна. Ще разберете дали алкохолът и отслабването са приятели или врагове. Тук са и шест идеи за пълнени гъби, с които да впечатлите.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите ястия с черен дроб по света.
Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни сосове.
Ще ви срещнем и с черния кимион – панацеята сред подправките, а наш специален гост е Илиана от „Изкушения от кухнята на Илиана Балканска“, която споделя кулинарните си съкровища, част от които са подходящи да приготвяте заедно с децата си. От Ради Бичева, създател на блога „Подправено с любов“, ще научим кой е петият вкус.
В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на Нейно величество пицата, както и какви са тънкостите на италианската кухня. Тук е и примерно седмично меню, което ни съветва как да се храним след 40, за да изглеждаме на 30. Ще ви срещнем и със съкровището от аромати – арабската кухня.
От гуру Йоги Тан ще разберете защо трябва да ходите повече по родопската земя. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар